SAMO UBACITE U BLENDER! Bez rerne i mučenja: Desert koji me je spasio kad su stigli gosti!

Brzo, lako i neverovatno ukusno!

Jelena Petrović

25.12.2025. 09:45

SAMO UBACITE U BLENDER! Bez rerne i mučenja: Desert koji me je spasio kad su stigli gosti!

Jelena Petrović

Predstavljam vam desert koji će postati spas za svaku domaćicu! Ako vam se gosti najave u poslednji čas ili jednostavno želite nešto slatko „odmah“, ovo je recept za vas. Za pripremu vam treba svega 15 do 20 minuta, a najbolje od svega je što se uopšte ne peče. Kombinacija čokoladne podloge iz blendera i penastog krema sa krckavim dodacima oduševiće sve sladokusce. Brzo, lako i neverovatno ukusno!

Jelena Petrović

SASTAV

150 g. keksa

1 kašika. kakaoa

100 g. maslaca

2 šlaga ili 200 gr slatke pavlake

1 kesica želatina

1 šaka seckanih oraha

PRIPREMA

U blender stavite keks i jednu kašiku kakaoa. Izmeljite zajedno dok keks ne postane tamne, čokoladne boje. U tu smesu sipajte 100 g otopljenog maslaca i dobro izmešajte. Pripremite kalup za mafine sa papirnim korpicama. U svaku korpicu stavite po kašiku smese i dnom male čašice dobro pritisnite da dobijete čvrstu podlogu.
 
Ostavite u frižideru 10 minuta. Za to vreme umutite šlag, dodajte mu rastopljen želatin i seckane orahe (ako koristite 200 g slatke pavlake, želatin nije potreban). Sipajte fil preko keksa, pospite sa još malo oraha i ostavite pola sata u zamrzivaču ili sat vremena u frižideru. Desert je spreman za služenje!

Kako se prave kolači pogledajte U VIDEU:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)