NOVOGODIŠNJI MAFINI KOJI OSVAJAJU NA PRVI POGLED Praznični zalogaji koji nestaju za tren (DIY+VIDEO)
Ovako pripremljeni, oni su savršeni za prazničnu trpezu, dečje proslave ili kao slatki poklon za drage ljude.
12:10 1 d 23.12.2025
Milica MaksimovićOva kombinacija kiselog kupusa i ribe savršena je za zimske dane, slave i posne praznike.
24.12.2025. 07:43
Shutterstock
Podvarak je jedno od onih jela koje svi vezujemo za toplinu doma i miris kuhinje koji se širi još dok se rerna zagreva. Iako se najčešće sprema sa mesom, posna verzija sa oslićem pokazuje da i u danima posta trpeza može biti bogata, ukusna i zasitna. Ova kombinacija kiselog kupusa i ribe savršena je za zimske dane, slave i posne praznike, ali i za sve koji žele laganiji obrok bez odricanja od ukusa.
Sastojci:
1 kg kiselog kupusa
500 g fileta oslića
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 šargarepe
2 lovorova lista
1 kašičica mlevene paprike
so i biber po ukusu
malo aleve paprike
voda ili povrtni temeljac
Priprema:
Crni luk i šargarepu sitno iseckajte i kratko prodinstajte na malo vode, jer je jelo posno. Dodajte sitno seckan beli luk i začine, pa sve lagano promešajte da pusti miris.
Kiseli kupus isecite na rezance i dodajte u šerpu sa lukom i šargarepom. Po potrebi dolijte malo vode ili povrtnog temeljca i kratko krčkajte. Filete oslića isecite na krupnije komade, posolite i pobiberite. U vatrostalnu posudu ređajte red kupusa, pa red ribe, dok ne potrošite sav materijal. Završite slojem kupusa, dodajte lovorov list i pospite alevom paprikom. Poklopljeno pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena, a zatim otkrijte i ostavite još 10–15 minuta da se lepo zapeče.
NOVOGODIŠNJI MAFINI KOJI OSVAJAJU NA PRVI POGLED Praznični zalogaji koji nestaju za tren (DIY+VIDEO)
Ovako pripremljeni, oni su savršeni za prazničnu trpezu, dečje proslave ili kao slatki poklon za drage ljude.
12:10 1 d 23.12.2025
Milica Maksimović
PRAZNIČNI KOKTELI NIKAD SLAĐI Trik sa keksom koji svako piće pretvara u pravi hit
Ovaj detalj ne samo da lepo izgleda na fotografijama, već i dodaje aromu, teksturu i onu slatku notu.
10:30 1 d 23.12.2025
Milica MaksimovićSavet domaćice:
Podvarak je još ukusniji ako se pripremi dan ranije, jer se tada ukusi kupusa i ribe savršeno povežu. Poslužite ga uz parče domaćeg hleba i kiselu salatu – jednostavno, posno i pravo domaćinsko jelo.
BONUS VIDEO:
NOVOGODIŠNJI MAFINI KOJI OSVAJAJU NA PRVI POGLED Praznični zalogaji koji nestaju za tren (DIY+VIDEO)
Ovako pripremljeni, oni su savršeni za prazničnu trpezu, dečje proslave ili kao slatki poklon za drage ljude.
12:10 1 d 23.12.2025
Milica Maksimović
PRAZNIČNI KOKTELI NIKAD SLAĐI Trik sa keksom koji svako piće pretvara u pravi hit
Ovaj detalj ne samo da lepo izgleda na fotografijama, već i dodaje aromu, teksturu i onu slatku notu.
10:30 1 d 23.12.2025
Milica Maksimović
MEKANI KAO PAMUK, A KRCKAJU! Domaći lisnati prutići sa sirom
Priprema je zanimljiva i laka, a rezultat je prava fantazija ukusa.
10:10 1 d 23.12.2025
Jelena Petrović
KOMŠINICA TRAŽILA RECEPT ODMAH! Snickers bajadera bolja od bombona!
Kolač koji voli i staro i mlado.
17:10 1 d 22.12.2025
Jelena Petrović
Iako važi za zahtevniji kolač, uz ovaj recept biće sve lagano.
14:30 1 d 22.12.2025
Milica Maksimović
5 SIGURNIH RAZLOGA ZAŠTO SE BEBA BUDI U KOLICIMA SVAKIH 10 MINUTA
11:57 57 min 24.12.2025
K1info
NOKTI KOJI IDU UZ SVAKI STAJLING ZA DOČEK Manikir koji možete nositi uz svaku prazničnu kombinaciju!
Daju rukama uredan, negovan izgled.
11:30 1 h 24.12.2025
Milica Maksimović
ŠTA RADITI KADA KOŠČICA ZAPNE U GRLU Prva pomoć za svakoga ko jede ribu u postu
Kada se zalogaj zaglavi kako ne treba i čovek ne može ni da udahne ni da progovori. E, tada nema čekanja.
10:50 2 h 24.12.2025
Milica Maksimović
FRIZURA KOJA SIJA! ŽELIŠ DA BUDEŠ PRIMEĆENA? PROČITAJ Šljokice kao detalj koji pravi razliku (VIDEO)
Najlepše izgledaju kada se koriste umereno.
09:35 3 h 24.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar