POSNO VARIVO SA TARANOM Miriše na detinjstvo, na ono "kako se nekad jelo"

Jelena Petrović

17.12.2025. 11:00

POSNO VARIVO SA TARANOM Miriše na detinjstvo, na ono "kako se nekad jelo"

Jelena Petrović

Dragi moji, danas vam spremam jedan pravi starinski ručakposni paprikaš, ali ne običan, već sa domaćom taranom koju sami rendamo!

Jelena Petrović

Priprema: Prvo sitno iseckajte luk, narendajte šargarepu i celer, pa dodajte papriku i sve to dinstajte na tihoj vatri oko 20 minuta. Ubacite krompir na kockice, paradajz, začinite paprikom i lovorovim listom, pa nalijte vodom.  Dok se kuva, zamesite tvrdo testo od brašna, soli i malo ulja, pa ga izrendajte na rende i ostavite da se malo prosuši. 

Tu domaću taranu ubacite pred kraj u paprikaš da mu da gustinu i poseban ukus. Na kraju samo pospite peršunom i uživajte u ovom zdravom i laganom obroku. Prijatno vam želi vaša baka Jela!

Kako se sprema POSNO VARIVO, POGLEDAJTE OVDE:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)