GIBANICA SA SIROM I KULENOM Idealna je za doručak, večeru ili da je ponesete na put! (RECEPT)

Jelena Petrović

31.10.2025. 15:19

GIBANICA SA SIROM I KULENOM Idealna je za doručak, večeru ili da je ponesete na put! (RECEPT)

Jelena Petrović

Ova gibanica je spoj tradicije i vrhunskog ukusa! Zaboravite na običnu pitu sa sirombaka Jela je osmislila način kako da je obogatite punim, pikantnim ukusom mesa (nećemo Vam reći kog!) i dobijete najsočnije testo! Koristimo poseban trik sa umakanjem kora u nadev, koji garantuje da je svaki zalogaj mekan, a opet hrskav. Idealna je za doručak, večeru ili da je ponesete na put. Pogledajte ceo recept i saznajte.

Jelena Petrović

POTREBNO JE:

500 g tankih kora za pitu

300 ml mleka
3 jaja
250 g sira (za veću gibanicu)
50 ml ulja (i još malo za premazivanje)
1 prašak za pecivo
50 g kulena (izdrobljenog/sitno seckanog)
susam za posipanje PRIPREMA:

Izdrobiti sir, dodati unutra tri izlupana jaja, mleko, ulje i prašak za pecivo. Sve sastojke, osim kora, dobro izmešati da se dobije nadev. Na sto prostreti jednu koru, malo je premazati uljem. Zatim jednu celu
koru umočiti u pripremljen nadev, pa je staviti na dno pleha. Još jednu koru takođe umočiti i staviti preko prve, malo je raširiti. Preko staviti jednu punu kašiku seckanog kulena. Uviti u rolnicu i ređati u pleh koji je obložen pek papirom. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal.

Jelena Petrović
Rolnice zaseći po sredini (uzduž) pa još po jednom, opet na sredini. Premazati gibanicu uljem i posuti susamom. Peći na 200°C oko 40 minuta, dok lepo ne porumeni. Prijatno!

Kako se sprema ova divna pita pogledajte ovde:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)