STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 46 d 31.10.2025
Milica Maksimović31.10.2025. 15:19
Jelena Petrović
Ova gibanica je spoj tradicije i vrhunskog ukusa! Zaboravite na običnu pitu sa sirom – baka Jela je osmislila način kako da je obogatite punim, pikantnim ukusom mesa (nećemo Vam reći kog!) i dobijete najsočnije testo! Koristimo poseban trik sa umakanjem kora u nadev, koji garantuje da je svaki zalogaj mekan, a opet hrskav. Idealna je za doručak, večeru ili da je ponesete na put. Pogledajte ceo recept i saznajte.
POTREBNO JE:
500 g tankih kora za pitu
STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 46 d 31.10.2025
Milica Maksimović
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 46 d 31.10.2025
Teodora VojinovićIzdrobiti sir, dodati unutra tri izlupana jaja, mleko, ulje i prašak za pecivo. Sve sastojke, osim kora, dobro izmešati da se dobije nadev. Na sto prostreti jednu koru, malo je premazati uljem. Zatim jednu celu
koru umočiti u pripremljen nadev, pa je staviti na dno pleha. Još jednu koru takođe umočiti i staviti preko prve, malo je raširiti. Preko staviti jednu punu kašiku seckanog kulena. Uviti u rolnicu i ređati u pleh koji je obložen pek papirom. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal.
Rolnice zaseći po sredini (uzduž) pa još po jednom, opet na sredini. Premazati gibanicu uljem i posuti susamom. Peći na 200°C oko 40 minuta, dok lepo ne porumeni. Prijatno!
Kako se sprema ova divna pita pogledajte ovde:
EVO KOJU ČORBU JE TESLA JEO GOTOVO SVAKI DAN Smatrao ju je eliksirom zdravlja!
Danas se ova čorba često opisuje kao pravi prirodni eliksir zdravlja.
17:11 16 min 16.12.2025
Teodora Vojinović
PASTRMKA KAKVU DOMAĆICE NAJVIŠE VOLE Laka priprema, bogata marinada i ukus za svaku slavsku trpezu
Ovo je recept koji domaćice rado čuvaju – jer uvek uspe.
14:10 3 h 16.12.2025
Milica Maksimović
ŠARAN IZ RERNE U PROJINOM BRAŠNU Kako ga spremiti za slavu, po starinski, da korica hrska!
Šaran je riba koja traži malo pažnje, ali kad se lepo spremi, zna da vrati višestruko.
09:29 7 h 16.12.2025
Milica Maksimović
EVO KOJU ČORBU JE TESLA JEO GOTOVO SVAKI DAN Smatrao ju je eliksirom zdravlja!
Danas se ova čorba često opisuje kao pravi prirodni eliksir zdravlja.
17:11 17 min 16.12.2025
Teodora Vojinović
VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA OVNA 2026: Godina u kojoj se lome stare priče i počinje novo poglavlje
Ovo je godina u kojoj Ovan prestaje da se dokazuje drugima i konačno počinje da živi po sopstvenim pravilima.
15:30 1 h 16.12.2025
Milica Maksimović
4 RAZLOGA ZAŠTO KUĆA IMA USTAJALI MIRIS Kako da se rešite onog „podrumskog” mirisa jednom zauvek
Stručnjaci za čišćenje upozoravaju da ustajali mirisi nisu samo estetski problem, već mogu uticati i na zdravlje.
15:10 2 h 16.12.2025
Milica Maksimović
PASTRMKA KAKVU DOMAĆICE NAJVIŠE VOLE Laka priprema, bogata marinada i ukus za svaku slavsku trpezu
Ovo je recept koji domaćice rado čuvaju – jer uvek uspe.
14:10 3 h 16.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar