STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 18 h 31.10.2025
Milica Maksimović31.10.2025. 15:19
Jelena Petrović
Ova gibanica je spoj tradicije i vrhunskog ukusa! Zaboravite na običnu pitu sa sirom – baka Jela je osmislila način kako da je obogatite punim, pikantnim ukusom mesa (nećemo Vam reći kog!) i dobijete najsočnije testo! Koristimo poseban trik sa umakanjem kora u nadev, koji garantuje da je svaki zalogaj mekan, a opet hrskav. Idealna je za doručak, večeru ili da je ponesete na put. Pogledajte ceo recept i saznajte.
POTREBNO JE:
500 g tankih kora za pitu
STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 18 h 31.10.2025
Milica Maksimović
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 17 h 31.10.2025
Teodora VojinovićIzdrobiti sir, dodati unutra tri izlupana jaja, mleko, ulje i prašak za pecivo. Sve sastojke, osim kora, dobro izmešati da se dobije nadev. Na sto prostreti jednu koru, malo je premazati uljem. Zatim jednu celu
koru umočiti u pripremljen nadev, pa je staviti na dno pleha. Još jednu koru takođe umočiti i staviti preko prve, malo je raširiti. Preko staviti jednu punu kašiku seckanog kulena. Uviti u rolnicu i ređati u pleh koji je obložen pek papirom. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal.
Rolnice zaseći po sredini (uzduž) pa još po jednom, opet na sredini. Premazati gibanicu uljem i posuti susamom. Peći na 200°C oko 40 minuta, dok lepo ne porumeni. Prijatno!
Kako se sprema ova divna pita pogledajte ovde:
NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 10 h 31.10.2025
Milica Maksimović
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 17 h 31.10.2025
Teodora Vojinović
STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 18 h 31.10.2025
Milica Maksimović
KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 9 h 31.10.2025
Milica Maksimović
KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 10 h 31.10.2025
K1info
NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 10 h 31.10.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar