POHOVANA PILETINA Recept koji vraća miris domaće kuhinje
07:11 1 d 30.10.2025
Teodora Vojinović30.10.2025. 11:10
Jelena Petrović
Kada dođu dani posta ili se približava posna slava, mnogi od nas požele da na trpezi imaju nešto što miriše na detinjstvo i kuću naših baka. Prebranac je upravo to – jednostavno, ali raskošno jelo koje u sebi nosi svu toplinu doma i duh starih vremena.
Ako želite da na vašoj posnoj trpezi zablista pravo srpsko jelo koje se voli i pamti, ovo je recept koji vredi zabeležiti.
Pasulj prvo isperite i ostavite da prenoći u vodi. Sutradan ga ocedite, prelijte svežom vodom i kuvajte dok ne omekša, ali pazite da se ne raskuva – zrna treba da ostanu cela.
U međuvremenu na ulju propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša i porumeni, pa dodajte beli luk i crvenu papriku. Sve zajedno kratko promešajte da paprika pusti boju, ali ne i da zagori.
U vatrostalnu posudu ili zemljani sud složite red pasulja, pa red prženog luka, i tako dok ne potrošite sve sastojke. Dodajte list lovora, posolite, pobiberite i prelijte preostalim uljem i malo vode u kojoj se kuvao pasulj.
Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu koricu i zamiriše cela kuća.
POHOVANA PILETINA Recept koji vraća miris domaće kuhinje
07:11 1 d 30.10.2025
Teodora Vojinović
PROJA SA ČVARCIMA Recept sa kojim nema greške! Ovu proju svi traže!
Za proju koja okuplja porodicu oko stola...
17:04 2 d 29.10.2025
Jelena PetrovićPrebranac je najlepši kada prenoći – tada se svi ukusi sjedine i jelo postane još bogatije. Poslužite ga uz kiseli kupus, turšiju ili parče domaćeg hleba i dobićete pravi, srpski posni ručak kakav se nekad spremao za slave i praznike.
Ako tražite jelo koje spaja jednostavnost i tradiciju, prebranac je neizostavan izbor za svaku posnu slavu.
BONUS VIDEO:
NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 12 h 31.10.2025
Milica Maksimović
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 19 h 31.10.2025
Teodora Vojinović
STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 20 h 31.10.2025
Milica Maksimović
KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 11 h 31.10.2025
Milica Maksimović
KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 11 h 31.10.2025
K1info
NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 12 h 31.10.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar