POHOVANA PILETINA Recept koji vraća miris domaće kuhinje
07:11 47 d 30.10.2025
Teodora Vojinović30.10.2025. 11:10
Jelena Petrović
Kada dođu dani posta ili se približava posna slava, mnogi od nas požele da na trpezi imaju nešto što miriše na detinjstvo i kuću naših baka. Prebranac je upravo to – jednostavno, ali raskošno jelo koje u sebi nosi svu toplinu doma i duh starih vremena.
Ako želite da na vašoj posnoj trpezi zablista pravo srpsko jelo koje se voli i pamti, ovo je recept koji vredi zabeležiti.
Pasulj prvo isperite i ostavite da prenoći u vodi. Sutradan ga ocedite, prelijte svežom vodom i kuvajte dok ne omekša, ali pazite da se ne raskuva – zrna treba da ostanu cela.
U međuvremenu na ulju propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša i porumeni, pa dodajte beli luk i crvenu papriku. Sve zajedno kratko promešajte da paprika pusti boju, ali ne i da zagori.
U vatrostalnu posudu ili zemljani sud složite red pasulja, pa red prženog luka, i tako dok ne potrošite sve sastojke. Dodajte list lovora, posolite, pobiberite i prelijte preostalim uljem i malo vode u kojoj se kuvao pasulj.
Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu koricu i zamiriše cela kuća.
POHOVANA PILETINA Recept koji vraća miris domaće kuhinje
07:11 47 d 30.10.2025
Teodora Vojinović
PROJA SA ČVARCIMA Recept sa kojim nema greške! Ovu proju svi traže!
Za proju koja okuplja porodicu oko stola...
17:04 47 d 29.10.2025
Jelena PetrovićPrebranac je najlepši kada prenoći – tada se svi ukusi sjedine i jelo postane još bogatije. Poslužite ga uz kiseli kupus, turšiju ili parče domaćeg hleba i dobićete pravi, srpski posni ručak kakav se nekad spremao za slave i praznike.
Ako tražite jelo koje spaja jednostavnost i tradiciju, prebranac je neizostavan izbor za svaku posnu slavu.
BONUS VIDEO:
ŠARAN IZ RERNE U PROJINOM BRAŠNU Kako ga spremiti za slavu, po starinski, da korica hrska!
Šaran je riba koja traži malo pažnje, ali kad se lepo spremi, zna da vrati višestruko.
09:29 4 h 16.12.2025
Milica Maksimović
EVO KOJE RIBLJE SPECIJALITETE DA POSLUŽITE NA SLAVI Praktičan vodič za Svetog Nikolu!
U nastavku vam donosimo pregled tradicionalnih ribljih specijaliteta.
12:10 1 d 15.12.2025
Teodora Vojinović
KRALJICA POSNE TRPEZE: PROJA KOJU PRAVIM GODINAMA! Siguran uspeh koji ne možete promašiti
Odlična je uz turšiju ili kao zamena za hleb.
10:50 1 d 15.12.2025
Jelena Petrović
POKAZALA OŽILJAK OD OPERACIJE, POSLALA PORUKU SVETU Anđelina Džoli na naslovnici "TIME France"
Kada je pre više od decenije otvoreno govorila o svojoj odluci da se podvrgne preventivnoj operaciji, Anđelina Džoli pokrenula je globalni talas razgovora o zdravlju žena.
13:15 21 min 16.12.2025
Milica Maksimović
PRAVI SE ZA JEDNO POPODNE Ova DIY jelkica greje kuću i pravi prazničnu atmosferu! (DIY VIDEO)
Ne traži skupe materijale, ne pravi nered po kući.
13:10 26 min 16.12.2025
Milica Maksimović
DOMAĆA KREMA PROTIV BORA Jednostavan recept koji mnoge žene koriste u večernjoj nezi
Jedan od recepata koji se poslednjih godina često pominje među ženama jeste domaća krema protiv bora.
11:05 2 h 16.12.2025
Milica Maksimović
MAČKE I NOVOGODIŠNJA JELKA Kako da preživite praznike bez oborene jelke i uvređene mačke (VIDEO)
Ne morate da birate između jelke i mačke. Uz malo trikova, obe mogu da opstanu.
10:30 3 h 16.12.2025
Milica Maksimović
ŠARAN IZ RERNE U PROJINOM BRAŠNU Kako ga spremiti za slavu, po starinski, da korica hrska!
Šaran je riba koja traži malo pažnje, ali kad se lepo spremi, zna da vrati višestruko.
09:29 4 h 16.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar