DA LI STE PROBALI FERMENTISANI POMFRIT? Trik star vekovima za savršeno hrskav krompir sirastog ukusa (VIDEO)

Anica Ninković

09.10.2025. 15:15

DA LI STE PROBALI FERMENTISANI POMFRIT? Trik star vekovima za savršeno hrskav krompir sirastog ukusa (VIDEO)

Instagram Printscreen/thehappypear

Da li ste znali da možete fermentisati pomfrit? Možda zvuči ludo, ali ljudi fermentišu krompir vekovima, koristeći laksativne bakterije da bi pojačali ukus, sačuvali hranu, pa čak i pomogli varenju.

Priprema fermentisanog pomfrita je zapravo veoma jednostavna.

Recept za fermentisani pomfrit:

Šta vam je potrebno:

Krompir

Voda

So

Staklena tegla.

Priprema:

Isecite krompir, isprite ga hladnom vodom, pa zatim poređajte u teglu. Dodajte kašiku soli i prelijte vodom.

Kormpir se fermentiše sirov u jednostavnom slanom rastvoru samo 2-3 dana.

Tokom fermentacije, skrob počinje da se razlaže, stvarajući pahuljastu unutrašnjost, što će prilikom prženja dati odličnu hrskavost krompiru i sirast ukus.

Kada je fermentacija gotova, krompir izvadite iz tegle i ponovo ga isperite, dodajte malo paprike i ulja, pa ih stavite u fritezu na vruć vazduh dok ne porumene. Možete ih peći i u rerni.

Probajte hrskave, pahuljaste i tako ukusne fermentisane krompiriće.

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI PEČENI POMFRIT KAO IZ MEKA!

Bonus video:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)