
DA LI STE PROBALI FERMENTISANI POMFRIT? Trik star vekovima za savršeno hrskav krompir sirastog ukusa (VIDEO)
09.10.2025. 15:15

Instagram Printscreen/thehappypear
Da li ste znali da možete fermentisati pomfrit? Možda zvuči ludo, ali ljudi fermentišu krompir vekovima, koristeći laksativne bakterije da bi pojačali ukus, sačuvali hranu, pa čak i pomogli varenju.
Priprema fermentisanog pomfrita je zapravo veoma jednostavna.
Recept za fermentisani pomfrit:
Šta vam je potrebno:
Krompir
Voda
So
Staklena tegla.
Priprema:
Isecite krompir, isprite ga hladnom vodom, pa zatim poređajte u teglu. Dodajte kašiku soli i prelijte vodom.
Kormpir se fermentiše sirov u jednostavnom slanom rastvoru samo 2-3 dana.
Tokom fermentacije, skrob počinje da se razlaže, stvarajući pahuljastu unutrašnjost, što će prilikom prženja dati odličnu hrskavost krompiru i sirast ukus.
Kada je fermentacija gotova, krompir izvadite iz tegle i ponovo ga isperite, dodajte malo paprike i ulja, pa ih stavite u fritezu na vruć vazduh dok ne porumene. Možete ih peći i u rerni.
Probajte hrskave, pahuljaste i tako ukusne fermentisane krompiriće.
RECEPT ZA NAJUKUSNIJI PEČENI POMFRIT KAO IZ MEKA!
Bonus video:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar