
NAJUKUSNIJI PEČENI POMFRIT Jeftin trik za hrskav ukus iz sopstvene rerne
22.09.2025. 16:09

Freepik.com
Ako volite pomfrit, ali želite da preskočite onaj osećaj masnoće i mirisa prženja, postoji super jednostavan recept za pečen pomfrit iz rerne koji je zdraviji, a često ukusniji i nego onaj iz „Meka“.
Šta vam je potrebno
- oko 900 grama krompira oljuštenog i opranog
- tri kašike biljng ulja
- so i biber po ukusu
Priprema bez komplikacija
- Krompir iseći na tanke štapiće, kao klasični pomfrit.
- U dubljoj posudi pomešajte krompir, ulje, so i biber, pa dobro izmešajte da svi komadi dobiju tanki sloj ulja.
- Pleh obložite pek-papirom i poređajte krompir tako da štapići ne budu preblizu jedni drugima – razmak je bitan da bi vazduh mogao lepo da cirkuliše i da svi delovi budu hrskavi.
- Pecite u rerni zagrejanoj na oko 200°C – otprilike 30 minuta, ali obrati pažnju: ako počne da tamni previše, smanji temperaturu.

Zašto je ovaj način bolji
- Manje masnoće znači manje kalorija i zdraviji obrok.
- Hrskava spoljašnjost i mek unutra – upravo ono što volimo kod dobrog pomfrita.
- Ne morate da imate fritezu niti da se mučite sa mirisima ulja po kuhinji.


PEČENJE MU NIJE RAVNO Pileći odresci sa belim lukom i kačkavaljem
16:31 3 d 19.09.2025
Jelena PetrovićMali trikovi koji prave razliku
- Pre pečenja blago potopi isečeni krompir u hladnoj vodi da se skrob ispere – pomaže da pomfrit ne bude lepljiv.
- Okreni pleh polovina vremena pečenja da bi oba pola bila jednako zapečena.
- Poslužite odmah, jer pomfrit jasno gubi hrskavost kad stoji duže.
Ovaj recept nije samo jednostavan užitak, već odličan izbor kad želite nešto brzo, fino i na brzinu. Uz prave mere, pečen pomfrit može postati omiljeni zamenski izbor za klasične pomfrite – domaći, hrskavi i jednostavni.
BONUS VIDEO:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar