ŠTA ZA RUČAK? POHOVANE LEPEZA TIKVICE! Idealan recept za brzi ručak ili večeru

Jelena Petrović

23.09.2025. 08:04

ŠTA ZA RUČAK? POHOVANE LEPEZA TIKVICE! Idealan recept za brzi ručak ili večeru

Jelena Petrović

Ovo je fantastičan način da pripremite tikvice, i to bez prženja u dubokom ulju! Lepeza tikvice, punjene sočnom šunkaricom i rastopljenim kačkavaljem, pečene u rerni dobijaju savršenu hrskavost spolja i
mekoću iznutra. Jednostavno, a tako ukusno i lagano jelo, idealno za brzinski ručak ili večeru.

Jelena Petrović

Potrebno je:

2 tikvice
3 jaja
100 gr šunkarice
3 kašike brašna
soli
malo ulja
50 gr kačkavalja

Priprema:
Tikvice oguliti ako su jako mlade ne mora. Iseći tikvice po dužini malo punije pa je podeliti još jednom na
pola ali ne do kraja da se  može puniti.

Jelena Petrović

Dobro posoliti i ostaviti 30 minuta. pa ocediti tečnost. Na foliju staviti brašno a u tanjir umutiti 2-3 jaja
Tikvice uvaljati u brašno  pa je prvo napuniti sa 1 kašikom rendanog kačkavalja pa po list  šunkarice pa provući kroz umućena jaja.

Ređati u pleh obložen pek papirom i premazati uljem. Peći na 220 stepeni, 45-50 min.

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)