
ŠTA ZA RUČAK? POHOVANE LEPEZA TIKVICE! Idealan recept za brzi ručak ili večeru
23.09.2025. 08:04

Jelena Petrović
Ovo je fantastičan način da pripremite tikvice, i to bez prženja u dubokom ulju! Lepeza tikvice, punjene sočnom šunkaricom i rastopljenim kačkavaljem, pečene u rerni dobijaju savršenu hrskavost spolja i
mekoću iznutra. Jednostavno, a tako ukusno i lagano jelo, idealno za brzinski ručak ili večeru.
Potrebno je:
2 tikvice
3 jaja
100 gr šunkarice
3 kašike brašna
soli
malo ulja
50 gr kačkavalja
Priprema:
Tikvice oguliti ako su jako mlade ne mora. Iseći tikvice po dužini malo punije pa je podeliti još jednom na
pola ali ne do kraja da se može puniti.
Dobro posoliti i ostaviti 30 minuta. pa ocediti tečnost. Na foliju staviti brašno a u tanjir umutiti 2-3 jaja
Tikvice uvaljati u brašno pa je prvo napuniti sa 1 kašikom rendanog kačkavalja pa po list šunkarice pa provući kroz umućena jaja.


NAJBOLJA ČOKOLADA ZA KUVANJE Poslastičarka otkrila fenomenalan trik
13:19 1 d 22.09.2025
Milica MaksimovićBONUS VIDEO:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar