TOPLA JABUKOVAČA PO BELLA RECEPTU Savršen spoj jabuke, cimeta i zimskih mirisa!
Ako volite nežan voćni ukus, toplu aromu cimeta i mir koji donosi jedno jednostavno piće.
15:00 2 d 01.12.2025
Teodora VojinovićSataraš je idealan uz krompir, pirinač ili komad domaćeg hleba
02.12.2025. 07:16
Shutterstock
Sataraš je jelo koje nas vraća u neke od najlepših uspomena — bakino dvorište, miris sveže paprike i paradajza koji se širi kuhinjom. Jednostavan, zdrav i toliko ukusan, da se uvek traži tanjir više. Kada dođu dani posta, ili kada jednostavno želimo laganiju, ali bogatu trpezu — posni sataraš je pravi izbor. Od nekoliko osnovnih sastojaka nastaje jelo koje prija stomaku, ali još više duši.
Sastojci:
1 kg paprika (najbolje crvene i žute)
500 g zrelog paradajza
2 veće glavice crnog luka
1 šargarepa (ako želite više slasti)
ulje po izboru (suncokretovo ili maslinovo)
so, biber, aleva paprika
peršun ili lovorov list za aromu
Priprema: Luk sitno naseckajte i propržite na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu isečenu na tanke kolutove, pa kratko prodinstajte. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i dinstajte dok ne omekša. Paradajz kratko potopite u vrelu vodu da biste lakše skinuli ljusku, zatim ga iseckajte i ubacite u šerpu. Začinite po ukusu — malo soli, bibera, aleve paprike… pa pustite da se sve polako kuva na tihoj vatri 20 do 30 minuta, dok povrće ne pusti sok i ne postane divno kremasto.
TOPLA JABUKOVAČA PO BELLA RECEPTU Savršen spoj jabuke, cimeta i zimskih mirisa!
Ako volite nežan voćni ukus, toplu aromu cimeta i mir koji donosi jedno jednostavno piće.
15:00 2 d 01.12.2025
Teodora Vojinović
POSNI HIT! Krompir koji je slađi i hrskaviji od pomfrita!
Ovaj krompir je fenomenalan sam po sebi.
11:15 2 d 01.12.2025
Jelena PetrovićKako služiti? Sataraš je idealan uz krompir, pirinač ili komad domaćeg hleba. Možete dodati malo seckanog peršuna pri kraju, za dodatnu svežinu i boju.
Mirišljav, nežan, topao — posni sataraš je jelo koje ne samo da hrani, već i budi emocije. Pravi dokaz da najjednostavnije stvari u životu često pružaju najveće zadovoljstvo. Šta god da uz njega poslužite, jedno je sigurno — tanjiri će biti prazni za tren!
BONUS VIDEO:
POSNI PASULJ SA KROMPIROM Jednostavno domaćinsko jelo koje greje stomak, srce i celu kuću
Nema luksuza, nema komplikovanja, ali ima onaj starinski ukus koji odmah vrati u kuću naših baka.
07:23 29 min 04.12.2025
Milica Maksimović
BLIŽI SE NIKOLJDAN - KOJU RIBU SPREMITI Ovaj izbor nikad ne omane na trpezi! (PREDLOZI)
Mnoge domaćice već godinama imaju svoju „proverenu“ ribu za ovaj praznik.
17:00 14 h 03.12.2025
Milica Maksimović
NAJLEPŠI TOPLI NAPITCI Kako da napravite kafu sa šlagom, cimetom i pravu domaću toplu čokoladu
Dobra kafa sa šlagom, kafica posuta cimetom ili gusta topla čokolada mogu da pretvore i najhladniji dan u mali praznik.
16:00 15 h 03.12.2025
Milica Maksimović
Najčešće se dime šaran, skobalj, deverika, pastrmka i šaran u filetima.
14:00 17 h 03.12.2025
Milica Maksimović
KRALJICE SLAVSKOG STOLA Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom!
Ovo su kocke koje će Vam prve nestati sa slavskog tanjira!
13:10 18 h 03.12.2025
Jelena Petrović
Njegova pravila danas inspirišu ljude širom sveta, jer se ne odnose samo na fizičko zdravlje.
07:39 12 min 04.12.2025
Milica Maksimović
POSNI PASULJ SA KROMPIROM Jednostavno domaćinsko jelo koje greje stomak, srce i celu kuću
Nema luksuza, nema komplikovanja, ali ima onaj starinski ukus koji odmah vrati u kuću naših baka.
07:23 28 min 04.12.2025
Milica Maksimović
VAVEDENJE PRESVETE BOGORODICE Jedan od najlepših praznika u godini - evo zašto ga zovu "usečni dan"!
Ovaj dan, poznat i kao Ženska Bogorodica i Sveta Prečista, slavi se vekovima i nosi duboku simboliku.
05:09 2 h 04.12.2025
Milica Maksimović
DA LI TREBA PRATI VOĆE I POVRĆE PRE ILI POSLE SKLADIŠTENJA? Stručnjaci kažu da većina greši
Svež proizvod često sadrži tragove zemlje i bakterija, zato pranje jeste važno.
19:00 12 h 03.12.2025
Milica Maksimović
MESEC ROĐENJA OTKRIVA KAKVA STE MAMA Tačnije od bilo kog horoskopa
Evo kako da prepoznate svoj stil i razumete zašto baš tako pristupate roditeljstvu.
18:30 13 h 03.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar