TOPLA JABUKOVAČA PO BELLA RECEPTU Savršen spoj jabuke, cimeta i zimskih mirisa!

Ako volite nežan voćni ukus, toplu aromu cimeta i mir koji donosi jedno jednostavno piće.

Teodora Vojinović

01.12.2025. 15:00

TOPLA JABUKOVAČA PO BELLA RECEPTU Savršen spoj jabuke, cimeta i zimskih mirisa!

Freepik.com

Kada napolju steže zima, a vetar lupa po prozorima, ništa ne prija kao šolja toplog napitka koji miriše na praznike i podseća na domaću kuhinju. Ako volite nežan voćni ukus, toplu aromu cimeta i mir koji donosi jedno jednostavno piće, topla jabukovača je pravi izbor za vas. Idealna je za večernje opuštanje, druženje s porodicom ili trenutke kada želite da ulepšate hladnu noć.

Freepik.com

Sastojci koji čine savršenu zimsku čaroliju

Za dve velike šolje potrebni su vam:

  • 500 ml jabukovače
  • 50–100 ml vode
  • 1 štapić cimeta
  • 3–4 karanfilića
  • 1 kašika smeđeg šećera ili meda
  • kriške jabuke za dekoraciju
  • po želji: sušena narandža, anis ili malo muškatnog oraščića
Freepik.com

Priprema — jednostavno i brzo

U manju šerpu sipajte jabukovaču i dodajte malo vode da omekša ukus. Ubacite cimet, karanfiliće i šećer ili med. Stavite na srednju temperaturu i zagrevajte dok napitak ne postane vreć, ali pazite da ne proključa, jer tada gubi svoju finu aromu.

Kada se lepo zagreje, sklonite sa ringle i ostavite nekoliko minuta da začini potpuno puste miris. Nakon toga napitak možete procediti ako želite blaži ukus, pa ga sipajte u šolje.

Dodajte krišku jabuke, a po želji i sušenu narandžu ili malo anisa — dobićete divan praznični miris i lep izgled.

Mali Bella savet za kraj

Najlepša je dok je topla, odmah nakon pripreme. Šolja ove jabukovače unese posebnu nežnost u dom, ugreje ruke i dušu — baš onako kako zimske večeri najlepše znaju da izgledaju.

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)