
Osim što je poznat kao antiseptik za rane, hidrogen peroksid ima još brojne primene
07:36 6 d 09.09.2025
BellaKada se priprema sok od paradajza potrebno je oljuštiti ga, što domaćicama zpravo oduzima i najviše vremena kada je priprema zimnicu pitanju
05.09.2025. 11:41
RINA
Verujemo da se i u vašem komšiluku uveliko oseti miris pečenih paprika, džema od šljiva, krastavčića, ali i kuvanog paradajza. U ovom napitku mnogi će uživati sve do prvih zrelih plodova sledeće godine, ali ne smemo da zaboravimo koliko je čišćenje paradajza naporan posao.
Kada se priprema sok od paradajza potrebno je oljuštiti ga, što domaćicama zpravo oduzima i najviše vremena kada je priprema zimnicu pitanju.
Zato smo za vas pripremili trik zlata vredan pomoću kog ćete oljuštiti paradajz za tren oka.
Shutterstock
Sve što treba da uradite je da prvo dobro operete paradajz. Na donjoj strani paradajza, po sredini, nožem napravite krstić.
U šerpu sipajte toplu vodu, stavite na ringlu i kada proključa spuštajte paradajz i ostavite ga tu 30 sekundi.
Za to vreme u veću posudu sipajte hladnu vodu i dodajte dosta leda.
Shutterstock
Paradajz izvadite iz ključale vode, pa ga odmah stavite u onu hladnu i ostavite ga 30 sekundi.
Kada uzmete paradajz u ruke, primetićete da je već počeo sam da se ljušti, pa samo povucite pokožicu i spašće bez muke.
BONUS VIDEO:
IZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora VojinovićPALAČINKE KOJE SE NE LEPE Tajna savršenog doručka na vašem stolu
16:00 9 h 15.09.2025
Teodora VojinovićFINE STARINSKE BUHTLE SA PEKMEZOM OD ŠLJIVA Najbolje iz bakine kuhinje!
07:40 17 h 15.09.2025
Jelena PetrovićKOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kokos i krem, to je prava kombinacija!
12:44 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićSočan, gust i prepun ukusa, savršen je za doručak, užinu ili bilo koji obrok.
07:37 3 d 12.09.2025
Jelena PetrovićTRI SLATKE IDEJE ZA SEPTEMBAR Džemovi koje vredi probati!
13:10 4 d 11.09.2025
Teodora VojinovićSVETI JOANIKIJE Prvi srpski patrijarh i stub crkve našeg naroda!
00:10 1 h 16.09.2025
Milica MaksimovićIZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora Vojinović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar