OVO JE TRIK KAKO DA OLJUŠTITE PARADAJZ ZA ZIMNICU! Nikad brže neće biti spreman za kuvanje

Kada se priprema sok od paradajza potrebno je oljuštiti ga, što domaćicama zpravo oduzima i najviše vremena kada je priprema zimnicu pitanju

Bella

05.09.2025. 11:41

OVO JE TRIK KAKO DA OLJUŠTITE PARADAJZ ZA ZIMNICU! Nikad brže neće biti spreman za kuvanje

RINA

Verujemo da se i u vašem komšiluku uveliko oseti miris pečenih paprika, džema od šljiva, krastavčića, ali i kuvanog paradajza. U ovom napitku mnogi će uživati sve do prvih zrelih plodova sledeće godine, ali ne smemo da zaboravimo koliko je čišćenje paradajza naporan posao.

Kada se priprema sok od paradajza potrebno je oljuštiti ga, što domaćicama zpravo oduzima i najviše vremena kada je priprema zimnicu pitanju.

Zato smo za vas pripremili trik zlata vredan pomoću kog ćete oljuštiti paradajz za tren oka.

Shutterstock

Sve što treba da uradite je da prvo dobro operete paradajz. Na donjoj strani paradajza, po sredini, nožem napravite krstić.

U šerpu sipajte toplu vodu, stavite na ringlu i kada proključa spuštajte paradajz i ostavite ga tu 30 sekundi.

Za to vreme u veću posudu sipajte hladnu vodu i dodajte dosta leda.

Shutterstock

Paradajz izvadite iz ključale vode, pa ga odmah stavite u onu hladnu i ostavite ga 30 sekundi.

Kada uzmete paradajz u ruke, primetićete da je već počeo sam da se ljušti, pa samo povucite pokožicu i spašće bez muke.

BONUS VIDEO: 

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)