 
        OVO JE TRIK KAKO DA OLJUŠTITE PARADAJZ ZA ZIMNICU! Nikad brže neće biti spreman za kuvanje
Kada se priprema sok od paradajza potrebno je oljuštiti ga, što domaćicama zpravo oduzima i najviše vremena kada je priprema zimnicu pitanju
05.09.2025. 11:41
 
            RINA
Verujemo da se i u vašem komšiluku uveliko oseti miris pečenih paprika, džema od šljiva, krastavčića, ali i kuvanog paradajza. U ovom napitku mnogi će uživati sve do prvih zrelih plodova sledeće godine, ali ne smemo da zaboravimo koliko je čišćenje paradajza naporan posao.
Kada se priprema sok od paradajza potrebno je oljuštiti ga, što domaćicama zpravo oduzima i najviše vremena kada je priprema zimnicu pitanju.
Zato smo za vas pripremili trik zlata vredan pomoću kog ćete oljuštiti paradajz za tren oka.
 
                
                
                
                                                Shutterstock
Sve što treba da uradite je da prvo dobro operete paradajz. Na donjoj strani paradajza, po sredini, nožem napravite krstić.
U šerpu sipajte toplu vodu, stavite na ringlu i kada proključa spuštajte paradajz i ostavite ga tu 30 sekundi.
Za to vreme u veću posudu sipajte hladnu vodu i dodajte dosta leda.
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 Shutterstock
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                
                
                
                                                 
                
                
                
                                                
Paradajz izvadite iz ključale vode, pa ga odmah stavite u onu hladnu i ostavite ga 30 sekundi.
Kada uzmete paradajz u ruke, primetićete da je već počeo sam da se ljušti, pa samo povucite pokožicu i spašće bez muke.
BONUS VIDEO:
 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar