TABELA KUVANJA ZA EKSPRES LONAC Evo koliko se kuva pasulj, sarma, kupus, piletina, boranija…
16.09.2025. 12:15
Shutterstock
Ko god vodi kuhinju, zna koliko ručak ume da bude maraton. Pasulj koji se krčka satima, kupus zbog kog cela kuća miriše tri dana, sarma koja traži strpljenje i vreme – a vremena nikad dosta. Upravo zato ekspres lonac postaje najbolji saveznik svake domaćice (i domaćina!) koja želi da za manje vremena napravi jednako ukusan obrok.
Ekspres lonac je zapravo mala vremenska mašina: ono što se inače kuva tri sata, u njemu je gotovo za pola sata. Hrana ostaje sočna, ukusna, a mirisi zatvoreni unutra – nema više da vas komšije pitaju „šta to krčkaš“ jer je zgrada zamirisala na kupus.
Štedi vreme – skraćuje kuvanje i do 70%.
Čuva ukus i hranljive materije – povrće ostaje puno vitamina, a meso mekano.
Bez nerviranja – nema stajanja pored šporeta i stalnog mešanja.
Manje nereda u kuhinji – zatvoren lonac znači manje prskanja i mirisa.
Ekspres lonac je kuhinjski superheroj!
Ako ga već imate, vreme je da ga češće koristite. Ako ga nemate – možda je baš sada trenutak da ga nabavite. Jer, u vremenu kada svaka minuta znači, ekspres lonac čuva i živce i ukus porodičnog ručka.
Ručak može biti gotov brzo, lako i bez stresa – a vi ćete konačno imati vremena da ga pojedete u miru, umesto da ga dočekate umorni pored šporeta.
BONUS VIDEO:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar