
Osim što je poznat kao antiseptik za rane, hidrogen peroksid ima još brojne primene
07:36 10 d 09.09.2025
Bella16.09.2025. 12:15
Shutterstock
Ko god vodi kuhinju, zna koliko ručak ume da bude maraton. Pasulj koji se krčka satima, kupus zbog kog cela kuća miriše tri dana, sarma koja traži strpljenje i vreme – a vremena nikad dosta. Upravo zato ekspres lonac postaje najbolji saveznik svake domaćice (i domaćina!) koja želi da za manje vremena napravi jednako ukusan obrok.
Ekspres lonac je zapravo mala vremenska mašina: ono što se inače kuva tri sata, u njemu je gotovo za pola sata. Hrana ostaje sočna, ukusna, a mirisi zatvoreni unutra – nema više da vas komšije pitaju „šta to krčkaš“ jer je zgrada zamirisala na kupus.
Štedi vreme – skraćuje kuvanje i do 70%.
Čuva ukus i hranljive materije – povrće ostaje puno vitamina, a meso mekano.
Bez nerviranja – nema stajanja pored šporeta i stalnog mešanja.
Manje nereda u kuhinji – zatvoren lonac znači manje prskanja i mirisa.
Ako ga već imate, vreme je da ga češće koristite. Ako ga nemate – možda je baš sada trenutak da ga nabavite. Jer, u vremenu kada svaka minuta znači, ekspres lonac čuva i živce i ukus porodičnog ručka.
Ručak može biti gotov brzo, lako i bez stresa – a vi ćete konačno imati vremena da ga pojedete u miru, umesto da ga dočekate umorni pored šporeta.
BONUS VIDEO:
PEČENJE MU NIJE RAVNO Pileći odresci sa belim lukom i kačkavaljem
16:31 6 h 19.09.2025
Jelena PetrovićRUČAK ZA POČETNIKE Jednostavan meni koji svako može da spremi!
12:30 10 h 19.09.2025
Milica MaksimovićMORA DA SE PROBA Karamel jabuke sa orasima u sjajnom kolaču
13:09 1 d 18.09.2025
Jelena Petrović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar