
KAKO ZAMRZNUTI GROŽĐE Sačuvajte ga za uživanje tokom cele godine
10:26 10 d 05.09.2025
BellaNeki smatraju da nema puno razlike u načinu kuvanja, ali ipak stručnjaci imaju svoj stav
05.09.2025. 13:34
Freepik.com
Kako da skuvamo jaja na najbolji mogući način?
Pitanje je koje redovno izaziva pometnju i rasprave – neki tvrde da je svejedno, drugi smatraju da se voda brže greje bez jaja, dok su neki uvereni da stavljanje jaja u vrelu vodu povećava rizik da pukne ljuska.
Ali šta kažu stručnjaci?
Odgovor zavisi od toga kakav rezultat želite da postignete.
KAKO ZAMRZNUTI GROŽĐE Sačuvajte ga za uživanje tokom cele godine
10:26 10 d 05.09.2025
BellaAko jaja stavite u hladnu vodu, ona će se postepeno zagrevati, što smanjuje šansu da ljuska pukne. Ova metoda je idealna za tvrdo kuvana jaja koja lepo izgledaju – korisna su za salate, punjena jaja ili slična jela gde je estetski izgled važan. Postepeno kuvanje omogućava da se belance lagano zgusne i ostane čvrsto uz ljusku, bez odvajanja.
Pixabay.com
S druge strane, ako jaja stavite direktno u ključalu vodu, vreme kuvanja biće kraće, ali je veća šansa da ljuska pukne zbog naglog zagrevanja. Ova metoda je korisna kada želite meko kuvana jaja, sa čvrstim belancem i kremastim žumancem, jer toplota brzo koaguliše spoljašnji deo, dok sredina ostaje mekana.
Bez obzira na to koju metodu odaberete, ključno je da se pridržavate odgovarajućeg vremena kuvanja kako biste dobili savršen rezultat.
BONUS VIDEO:
SVETI JOANIKIJE Prvi srpski patrijarh i stub crkve našeg naroda!
00:10 1 h 16.09.2025
Milica MaksimovićIZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora Vojinović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar