 
        KAKO ZAMRZNUTI GROŽĐE Sačuvajte ga za uživanje tokom cele godine
10:26 56 d 05.09.2025
BellaNeki smatraju da nema puno razlike u načinu kuvanja, ali ipak stručnjaci imaju svoj stav
05.09.2025. 13:34
 
            Freepik.com
Kako da skuvamo jaja na najbolji mogući način?
Pitanje je koje redovno izaziva pometnju i rasprave – neki tvrde da je svejedno, drugi smatraju da se voda brže greje bez jaja, dok su neki uvereni da stavljanje jaja u vrelu vodu povećava rizik da pukne ljuska.
Ali šta kažu stručnjaci?
Odgovor zavisi od toga kakav rezultat želite da postignete.
 
        KAKO ZAMRZNUTI GROŽĐE Sačuvajte ga za uživanje tokom cele godine
10:26 56 d 05.09.2025
Bella 
        Ako jaja stavite u hladnu vodu, ona će se postepeno zagrevati, što smanjuje šansu da ljuska pukne. Ova metoda je idealna za tvrdo kuvana jaja koja lepo izgledaju – korisna su za salate, punjena jaja ili slična jela gde je estetski izgled važan. Postepeno kuvanje omogućava da se belance lagano zgusne i ostane čvrsto uz ljusku, bez odvajanja.
                
                
                                    
                                    
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                 Pixabay.com
                
                
                                    
                                            
                                             
                
                
                
                                                
S druge strane, ako jaja stavite direktno u ključalu vodu, vreme kuvanja biće kraće, ali je veća šansa da ljuska pukne zbog naglog zagrevanja. Ova metoda je korisna kada želite meko kuvana jaja, sa čvrstim belancem i kremastim žumancem, jer toplota brzo koaguliše spoljašnji deo, dok sredina ostaje mekana.
Bez obzira na to koju metodu odaberete, ključno je da se pridržavate odgovarajućeg vremena kuvanja kako biste dobili savršen rezultat.
BONUS VIDEO:
 
         
        KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 6 h 31.10.2025
K1info 
         
         
        Recimo da je bundeva ispala kao nešto što ginekolog vidi na redovnoj kontroli
10:29 1 d 30.10.2025
Milica Maksimović 
         
         
         
         
        KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 5 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 6 h 31.10.2025
K1info 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 6 h 31.10.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar