DA LI TREBA PRATI VOĆE I POVRĆE PRE ILI POSLE SKLADIŠTENJA? Stručnjaci kažu da većina greši
Svež proizvod često sadrži tragove zemlje i bakterija, zato pranje jeste važno.
19:00 4 d 03.12.2025
Milica Maksimović07.12.2025. 12:15
Shutterstock
U vreme posta, slave ili sezona ribljih jela, često želimo da uživamo u ukusu ribe — ali ne i u upornom mirisu koji ostaje dugo u kuhinji. Na sreću, postoji trik koji pravi ogromnu razliku, a gotovo svako može da ga primeni.
Miris prženja ribe nastaje jer se tokom termičke obrade oslobađaju masne kiseline i hlapljive supstance — koje lako prelaze u vazduh i „lepe“ se za zavesu, nameštaj, tekstil i odeću. U manjim stanovima to znači da čitava prostorija brzo bude ispunjena tim intenzivnim mirisom.
Umesto da prihvatite da će kuća mirisati na ribu satima, probajte sledeći način: pre prženja, nasecite nekoliko tankih kriški jabuke i ubacite ih u tiganj sa uljem, zajedno sa ribom. Tokom prženja, jabuka oslobađa prirodne sastojke koji upijaju i neutralizuju neprijatne mirise — a riba ostaje ukusna i hrskava.
DA LI TREBA PRATI VOĆE I POVRĆE PRE ILI POSLE SKLADIŠTENJA? Stručnjaci kažu da većina greši
Svež proizvod često sadrži tragove zemlje i bakterija, zato pranje jeste važno.
19:00 4 d 03.12.2025
Milica Maksimović
SVAKI DAN GREŠIMO Zbog ovih 7 navika uništavamo moderne mašine a cepamo veš
Moderne mašine, savremeni deterdženti i osetljivije tkanine zahtevaju sasvim drugačiju rutinu
11:20 4 d 03.12.2025
Milica MaksimovićAko želite dodatno da umanjite rizik od neprijatnog mirisa:
BONUS VIDEO:
NE OTVARAJTE PROZORE POSLE TUŠIRANJA Stručnjaci upozoravaju na veliku grešku u kupatilu
Iako deluje logično da pustite vlagu da „izađe napolje“, ipak to nije dobra ideja...
17:10 2 d 05.12.2025
Milica Maksimović
Turska kafa je širom sveta poznata po svom posebnom ukusu, gustoći, peni i načinu pripreme koji se prenosi sa kolena na koleno.
11:07 2 d 05.12.2025
Milica Maksimović
DA LI ZAISTA MORATE DA ZAGREVATE RERNU? Evo šta se desi ako preskočite ovaj korak
Deluje kao da je svejedno — ali, prema rečima kulinarskih stručnjaka, ovaj korak je presudan za dobar rezultat u kuhinji.
08:08 2 d 05.12.2025
Milica Maksimović
ZAŠTO ČAŠE NIKADA NE TREBA OKRETATI NAOPAKO POSLE PRANJA Greška koju svi pravimo!
Verovali ili ne, tim jednim potezom ubrzano uništavamo svoje čaše.
19:00 3 d 04.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar