 
        SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
BellaUživajte u pripremi ovih predivnih slavskih kolača
09.09.2025. 12:17
 
            Privatna arhiva
Među omiljenim tradicionalnim poslasticama su svakako breskvice – slatke, sočne i prelepe na pogled. U ovom članku ćemo vam otkriti tajnu pravljenja savršenih domaćih breskvica koje će oduševiti vašu porodicu i goste.
Pratite naš recept i uživajte u pripremi ovih predivnih kolača.
Sastojci za Breskvice
 
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                    Za testo:
500g brašna
                
                
                                    
                                    
                                                200g šećera
                
                
                
                                                200g margarina ili maslaca
                
                
                
                                                2 jaja
                
                
                
                                                1 kesica vanilin šećera
                
                
                
                                                1 kesica praška za pecivo
                
                
                
                                                1 dl mleka
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
Za fil:
200g mlevenih oraha ili mlevenog keksa
                
                
                                    
                                    
                                                150g šećera u prahu
                
                
                
                                                50g margarina ili maslaca
                
                
                
                                                2-3 kašike džema (najbolje od kajsije ili breskve)
                
                
                
                                                Rum ili ekstrakt vanile po ukusu
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
Za dekoraciju:
Crvena i žuta prehrambena boja
                
                
                                    
                                            
                                            
Priprema
                
                
                                    
                                    
                                                Korak 1: Priprema testa
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
Mikserom umutite margarin i šećer: U velikoj posudi pomešajte omekšali margarin ili maslac sa šećerom dok ne dobijete glatku smesu.
                
                
                                    
                                    
                                                Dodajte jaja i vanilin šećer: Nastavite da mutite, pa dodajte jaja i vanilin šećer.
                
                
                
                                                Pomešajte suve sastojke: U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo.
                
                
                
                                                Spojite sastojke: Naizmenično dodajte suve sastojke i mleko u smesu sa margarinom, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
                
                
                
                                                Formiranje kuglica: Od testa oblikujte male kuglice veličine oraha i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                        
 
        SLASNA DOMAĆA PECIVA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Svaki zalogaj pravo je uživanje!
07:57 56 d 05.09.2025
Bella 
        TAJNA SAVRŠENO PRŽENIH JAJA Evo zašto treba da ih spremate ovako, a ne na ulju
Ako želite da doručak bude ukusan kao iz najboljeg restorana, saznajte kako da ga spremite.
08:19 57 d 04.09.2025
K1infoKorak 2: Pečenje
Pecite kuglice: Zagrejte rernu na 180°C i pecite kuglice oko 15 minuta, dok ne dobiju blago zlatnu boju. Pazite da ostanu svetle kako bi ličile na prave breskvice.
                
                
                                    
                                    
                                                Ohladite kuglice: Kada su pečene, ostavite ih da se potpuno ohlade.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
Korak 3: Priprema fila
Napravite fil: U posudi pomešajte mlevene orahe ili keks sa šećerom u prahu, omekšalim margarinom i džemom. Po želji dodajte malo ruma ili ekstrakta vanile za dodatnu aromu.
                
                
                                    
                                            
                                            
Korak 4: Punjenje i spajanje
Punjenje kuglica: Svaku izdubljenu kuglicu napunite pripremljenim filom.
                
                
                                    
                                    
                                                Spajanje kuglica: Spojite dve punjene kuglice da biste formirali breskvicu.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                                        
 
        KISELE PAPRIKE ZA ZIMNICU Najbolji recepti naših baka, izbor samo za vas!
Kisela paprika je obavezna u gotovo svakom frižideru na Balkanu
19:32 57 d 03.09.2025
K1info 
        NAPRAVITE NAJBOLJI DOMAĆI SOK OD JABUKA Prirodno, ukusno i lako za pripremu
Ovaj sok možete pripremiti od jabuka iz svoje bašte ili s lokalne pijace
12:13 52 d 09.09.2025
BellaKorak 5: Dekoracija
Bojenje breskvica: U dve male posude pripremite crvenu i žutu prehrambenu boju razblaženu sa malo vode. Svaku breskvicu lagano umočite prvo u crvenu, a zatim u žutu boju kako biste dobili izgled prave breskve.
                
                
                                    
                                    
                                                Valjanje u šećeru: Nakon bojenja, odmah ih uvaljajte u kristal šećer kako bi dobile lep sjaj i slatkoću.
                
                
                
                                                Sušenje: Ostavite breskvice da se osuše na sobnoj temperaturi pre nego što ih poslužite.
                
                
                
                                
                                                
                
                
                
                                                
                
                
                
                                                
Zaključak
Domaće breskvice su prava poslastica koja ne samo da izgleda predivno već i mami svojim ukusom. Ovaj recept je jednostavan za praćenje, a rezultat su sočne, mirisne breskvice koje će oduševiti svakog ko ih proba. Bilo da ih pripremate za posebne prilike ili samo da obradujete svoju porodicu tokom vikenda, ove breskvice će sigurno postati omiljeni slatkiš u vašem domu.
Podelite sa nama svoja iskustva i uživajte u pripremi ovih tradicionalnih slastica. Prijatno!
BONUS VIDEO:
 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 3 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
        NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO Mali trik domaćica koji pravi razliku u ukusu!
09:10 9 h 31.10.2025
Teodora Vojinović 
        STARI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU Nema konzervansa, a ostaje sočna do leta
Ovaj stari recept garantuje da će paprika ostati sočna, čvrsta i ukusna do proleća
07:59 11 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
         
         
         
         
        KADA SE DUŠA UMORI, NI KIČMA VIŠE NE NOSI ČOVEKA Kako izgleda kad najjači popuste
Gde se odlože ta neisplakana jutra i neizgovorene psovke koje zadržiš u grlu da ne bi zvučao slab?
17:00 2 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        KAKO RAZGOVARATI SA DECOM O EMOCIJAMA I PRVIM ZALJUBLJIVANJIMA: Saveti psihoterapeutkinje
Ne postoji jedan razgovor. Sve počinje još u ranom detinjstvu, možda već oko četvrte godine.
16:24 2 h 31.10.2025
K1info 
        NE TRAŽITE DALJE: DŽEM OD MUŠMULA je najpotcenjenija zimnica – evo zašto ga svi ponovo prave!
Danas se ovo zaboravljeno jesensko voće vraća na velika vrata jer je zdravo, otporno i idealno za domaći džem
16:00 3 h 31.10.2025
Milica Maksimović 
        
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar