POSNI PIJANI KOLAČ Sa pivom i suvim šljivama - prava uživancija za vikend! (VIDEO)
Brzo se pravi, a još brže pojede!
10:20 7 h 26.12.2025
Jelena Petrović26.12.2025. 16:10
Pixabay.com
Kada zahladni i dani postanu kraći, nema ničeg prijatnijeg od toplog tanjira potaža koji greje i telo i dušu. Nova verzija donosi kremastu čorbu od bundeve koja se pravi izuzetno jednostavno — od samo 5 ključnih sastojaka, a rezultat ima ukus kao da je spreman u najboljem restoranu.
Ovaj potaž od bundeve savršeno se uklapa i u zimsku trpezu, a posebno je popularan zbog svoje brze pripreme i intenzivnog ukusa koji bundeva oslobađa u svakom zalogaju.
Za ovaj potaž trebaće vam:
Priprema je jednostavna: bundevu, crni i beli luk zajedno sa bujonom i vodom stavite u veću šerpu i kuvajte na jačoj vatri oko 15 minuta — dovoljno da povrće potpuno omekša. Zatim se sve sastojke izmiksa štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatku, kremastu strukturu. Na kraju se dodaje pavlaka za kuvanje i blago promeša, ali se više ne kuva da se ne bi zgruša.
Kao savet za još bogatiji ukus, mnogi domaćini dodaju prstohvat karija ili kurkume pre blendanja — to čorbi daje još aromatičniji miris i dublju boju.
Potaž od bundeve najbolje je poslužiti topao, uz krišku prepečenog hleba ili domaće pogače — tako postaje kompletan obrok koji greje zimi i vraća energiju nakon napornog dana.
POSNI PIJANI KOLAČ Sa pivom i suvim šljivama - prava uživancija za vikend! (VIDEO)
Brzo se pravi, a još brže pojede!
10:20 7 h 26.12.2025
Jelena Petrović
NA KAŠIKU, BEZ GREŠKE Posni paprikaš koji svi traže još jednom
08:31 9 h 26.12.2025
Milica MaksimovićOvaj recept je dokaz da su najbolji ukusi često i najjednostavniji — sa samo nekoliko sastojaka možete pripremiti jelo koje će oduševiti i vaše najbliže.
BONUS VIDEO:
"DA OŽEŽI I UGREJE!" NAJBOLJI KOKTELI Malo sastojaka, mnogo uživanja!
Ako vam dolaze gosti, ili samo želite da svečanoj večeri date malo šmeka, ovo su proverene kombinacije koje uvek uspevaju.
14:00 4 h 26.12.2025
Milica Maksimović
LISNATI SLAVSKI KOLAČ Baš onako kako su ga pravile naše bake! (VIDEO)
Pravi se bez žurbe, s merom i rukama koje znaju šta rade.
10:42 7 h 26.12.2025
Milica Maksimović
POSNI PIJANI KOLAČ Sa pivom i suvim šljivama - prava uživancija za vikend! (VIDEO)
Brzo se pravi, a još brže pojede!
10:20 7 h 26.12.2025
Jelena Petrović
NA KAŠIKU, BEZ GREŠKE Posni paprikaš koji svi traže još jednom
08:31 9 h 26.12.2025
Milica Maksimović
ŠTA SE SPREMA ZA DOČEK NOVE GODINE Ideje za bogatu, domaćinsku trpezu! (IDEJE)
Važno je da je hrana topla, domaća i spremljena s merom.
17:00 1 d 25.12.2025
Milica Maksimović
POSLEDNJI VIKEND U OVOJ GODINI Nemate novca, poklone i volju da se pravite jaki? U redu je
Zdravlje nije samo ono što piše u laboratorijskim nalazima....
18:00 3 min 26.12.2025
Milica Maksimović
DA LI JE U REDU POKLANJATI POKLON DALJE? Evo kako to da uradite kulturno – i bez blama
Zlatno pravilo je jednostavno: ako nešto ne biste nikada kupili toj osobi, nemojte joj to ni pokloniti.
17:00 1 h 26.12.2025
Milica Maksimović
Ako ste se prethodnih meseci osećali kao da stalno ulažete trud bez pravih rezultata, dobra vest je da se taj ciklus završava.
15:12 2 h 26.12.2025
Milica Maksimović
"DA OŽEŽI I UGREJE!" NAJBOLJI KOKTELI Malo sastojaka, mnogo uživanja!
Ako vam dolaze gosti, ili samo želite da svečanoj večeri date malo šmeka, ovo su proverene kombinacije koje uvek uspevaju.
14:00 4 h 26.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar