BUREK - PITA SA JABUKAMA Tražiće se parče više! (RECEPT)

Pripremite se za parče više, jer je ovo burek-pita za sve one dane kada Vam se jede nešto brzo.

Jelena Petrović

12.11.2025. 12:42

BUREK - PITA SA JABUKAMA Tražiće se parče više! (RECEPT)

Jelena Petrović

Stiže poslastica zbog koje ćete prste da ližete, i to nije preterivanje! Ovo nije obična pita, već burek-pita sa jabukama – sočna, hrskava i puna onih mirisa iz detinjstva! Pripremite se za parče više, jer je ovo burek-pita za sve one dane kada Vam se jede nešto brzo, slatko i neponovljivo! Obavezno pogledajte video i vidite kako postižemo hrskavost bez premca!

Jelena Petrović

Potrebno je: 500 gr tankih kora, 4 velike jabuke, malo cimeta, muskatni orah, ulje 30-50 ml kisela voda


Priprema: U flašicu sa prskalicom sipajte kiselu vodu. Jabuke izrendati zasladiti po želji. Pleh 24 cm prečnika premažite uljem ili obložite pek papirom. Na dno stavite 3 kore i poprskajte vodom i  uljem. Na treću premažite uljem i stavite trećinu jabuka. Sledeći red isto tako do kraja. Na kraju pokrite sa tri kore premazane uljem i poprskane kiselom vodom. Peći na 200 stepeni C oko 40 - 45 min. Istresti naopako na dasku i služiti toplo. Fantastiča prsti se ližu! Napomena: U ovaj burek pitu možete dodati suvo grožđe, šećera po želji i ako nemate kiselu vodu u flačicu sipajte vodu i dodajte 1 kašičicu praška za pecivo pa izmešajte i prskajte.

Kako se sprema burek pogledajte U VIDEU OVDE:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)