BUREK - PITA SA JABUKAMA Tražiće se parče više! (RECEPT)
Pripremite se za parče više, jer je ovo burek-pita za sve one dane kada Vam se jede nešto brzo.
12.11.2025. 12:42
Jelena Petrović
Stiže poslastica zbog koje ćete prste da ližete, i to nije preterivanje! Ovo nije obična pita, već burek-pita sa jabukama – sočna, hrskava i puna onih mirisa iz detinjstva! Pripremite se za parče više, jer je ovo burek-pita za sve one dane kada Vam se jede nešto brzo, slatko i neponovljivo! Obavezno pogledajte video i vidite kako postižemo hrskavost bez premca!
Potrebno je: 500 gr tankih kora, 4 velike jabuke, malo cimeta, muskatni orah, ulje 30-50 ml kisela voda
DOMAĆA KOLENICA SA KISELIM KUPUSOM I PIRINČEM Zimski ručak koji se pamti
Ovo je jelo koje miriše na detinjstvo, zimu i pravu domaću kuhinju...
07:55 1 d 11.11.2025
Milica MaksimovićPriprema: U flašicu sa prskalicom sipajte kiselu vodu. Jabuke izrendati zasladiti po želji. Pleh 24 cm prečnika premažite uljem ili obložite pek papirom. Na dno stavite 3 kore i poprskajte vodom i uljem. Na treću premažite uljem i stavite trećinu jabuka. Sledeći red isto tako do kraja. Na kraju pokrite sa tri kore premazane uljem i poprskane kiselom vodom. Peći na 200 stepeni C oko 40 - 45 min. Istresti naopako na dasku i služiti toplo. Fantastiča prsti se ližu! Napomena: U ovaj burek pitu možete dodati suvo grožđe, šećera po želji i ako nemate kiselu vodu u flačicu sipajte vodu i dodajte 1 kašičicu praška za pecivo pa izmešajte i prskajte.
Kako se sprema burek pogledajte U VIDEU OVDE:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar