KAKO JE ANICA NAPRAVILA PITU SA JABUKAMA I MEDOM! Sočna, ukusna i idealna za post na vodi (FOTO)

Anica Ninković

13.12.2025. 09:00

KAKO JE ANICA NAPRAVILA PITU SA JABUKAMA I MEDOM! Sočna, ukusna i idealna za post na vodi (FOTO)

K1info/Anica Ninković

Kuća je puna, kao i obično, a moja kuhinja predstavlja pravi strateški centar, jer znate već da je post u toku, pa treba ispuniti želje i prohteve svih ukućana. Naročito kada je reč o slatkišima. Šta spremiti, a svima udovoljiti?

Neki od nas poste, i to strogo, na vodi. To je značilo da su torte, kremaste poslastice i čak uobičajene pite na ulju bile van svake kombinacije. S druge strane, ostali ukućani su čeznuli za nečim toplim, bogatim i mirisnim.

Tada mi je sinula ideja: Pita sa jabukama i medom!

Med je bio čarobna reč i čarobni sastojak. On je prirodni vezivni materijal, a ono što je najvažnije - daje sočnost. Zahvaljujući njemu pita bez kapi ulja neće biti suva.

Recept za pitu sa jabukama i medom

Sastojci:

kilogram kiselih jabuka

pakovanje gotovih kora

med (po ukusu, ali minimalno 100 g)

voda po potrebi

Priprema:

Jabuke oljuštite, očistite od semenki i izrendajte na krupnije, pa pomešajte sa medom. Uzmite jednu koru, poprskajte vodom, pa preko nje stavite još jednu koru i onda fil od jabuka.

Urolajte i ređajte u pleh. Kada savijete pitu, poprskajte je vodom i stavite u rernu da se peče, na nekih pola sata i 200 stepeni.

Ovaj recept je savršen za post na vodi, jer ne sadrži ulje, koristi samo vodu i posne sastojke, a med mu daje bogatstvo ukusa.

Najbolje od svega je što se brzo priprema i svi se oduševe njenim ukusom.

Napomena:

Proverite deklaraciju gotovih kora da biste bili sigurni da ne sadrže jaja ili masnoće životinjskog porekla. Naravno, ako ne postite na vodi, pitu pre pečenja možete poprskati vodom i uljem, po želji.

KAKO JE ANICA NAPRAVILA POSNI NAMAZ NA VODI - ČITAJTE OVDE!

Bonus video:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)