POSNA ČOKOLADNA TORTA Kremasta, bogata i tako dobra da niko neće verovati da je posna
Savršena je za slavu, porodična okupljanja ili kada jednostavno želite nešto slatko
10:31 1 d 13.11.2025
Milica MaksimovićTo je ona salata koja miriše na domaćinstvo, na bakinu kuću i na prave, tradicionalne slave.
14.11.2025. 10:45
k1info/Vanja Sinadinović
Na svakoj dobroj slavskoj trpezi postoji jelo koje uvek nestane prvo – salata od pečenih paprika sa lukom. Jednostavna, mirisna i sočna, savršeno se uklapa uz pečenje, sarmu, podvarak, rusku salatu, pa čak i uz slavsko predjelo. To je ona salata koja miriše na domaćinstvo, na bakinu kuću i na prave, tradicionalne slave.
Iako deluje jednostavno, najbolja papričana salata ima svoje male tajne. Kada se napravi na pravi način, paprike ostaju mesnate i slatke, luk hrskav, a začini sve povežu u salatu koja uvek traži još jednu kašiku.
– 10 pečenih crvenih paprika (očišćenih od kore i semena)
1. Dobro ocedite paprike
Nakon pečenja i čišćenja, paprike nikako ne smeju ostati u svojoj tečnosti. Ako se lepo ocede, salata će biti gušća i ukusnija.
2. Secite paprike na trake
Najbolje je seći ih na duže, srednje široke trake kako bi zadržale sočnost i lep izgled na tanjiru.
3. Luk je ključ ukusa
4. Mešanje i začini
Paprike i luk se sjedine u činiji. Dodaju se so, ulje i sirće, a po želji i malo belog luka. Ulje daje punoću, a sirće osvežava salatu i podiže ukus uz teža slavska jela.
5. Obavezno nek’ odstoji
Salata postaje najbolja kada odstoji bar sat vremena u frižideru. Najukusnija je ako se pripremi uveče, a posluži sutradan – tada se ukusi potpuno sjedine.
✔ odlična uz svinjsko pečenje, teleće meso, sarmu i podvarak
✔ donosi svežinu na bogatoj, tradicionalnoj trpezi
✔ pravi se brzo i od jednostavnih sastojaka
✔ može da stoji u frižideru i do dva dana, a ostaje ukusna
✔ gotovo da ne postoji gost koji je ne voli
POSNA ČOKOLADNA TORTA Kremasta, bogata i tako dobra da niko neće verovati da je posna
Savršena je za slavu, porodična okupljanja ili kada jednostavno želite nešto slatko
10:31 1 d 13.11.2025
Milica Maksimović
DINSTANA BORANIJA Najbolji posni ručak na kašiku (VIDEO)
09:06 1 d 13.11.2025
Jelena PetrovićDodajte malo sitno seckanog peršuna za boju i svežinu. Ako želite bogatiju verziju, možete ubaciti i nekoliko maslina ili kašiku-dve pavlake – mnoge domaćice tako prave zimsku varijantu ove salate koja ide fantastično uz meso.
BONUS VIDEO:
ŠEKER PARE Recept star 50 godina za kolač koji svi obožavaju
Idealan kolač za vikend uživanje
09:13 3 h 14.11.2025
Jelena Petrović
POSNA ČOKOLADNA TORTA Kremasta, bogata i tako dobra da niko neće verovati da je posna
Savršena je za slavu, porodična okupljanja ili kada jednostavno želite nešto slatko
10:31 1 d 13.11.2025
Milica Maksimović
DINSTANA BORANIJA Najbolji posni ručak na kašiku (VIDEO)
09:06 1 d 13.11.2025
Jelena Petrović
BUREK - PITA SA JABUKAMA Tražiće se parče više! (RECEPT)
Pripremite se za parče više, jer je ovo burek-pita za sve one dane kada Vam se jede nešto brzo.
12:42 1 d 12.11.2025
Jelena Petrović
ZAŠTITNICI ZA UŠI SU HIT SEZONE Najtopliji i najmoderniji detalj po Bella savetu samo za vas!
Nekada viđeni samo na skijaškim stazama, danas su postali jedan od najtraženijih zimskih komada.
12:15 14 min 14.11.2025
Milica Maksimović
SUNCE U STRELCU OD 22. NOVEMBRA! Tri znaka ulaze u nalet sreće i novih početaka - čestitamo!
Strelac uvek traži veru, ne samo u sudbinu ili Boga, već i u sebe.
11:33 56 min 14.11.2025
Milica Maksimović
SVETSKI DAN BORBE PROTIV ŠEĆERNE BOLESTI Zašto je 14. novembar važan za celu planetu
Svetska zdravstvena organizacija pokrenula je obeležavanje ovog dana kao odgovor na zabrinjavajući porast broja obolelih širom sveta
11:08 1 h 14.11.2025
Milica Maksimović
KAKO SE OSVEĆUJE SLAVSKI KOLAČ Prelepa tradicija koja čuva dušu srpske slave
Osvećenje slavskog kolača je svečani trenutak tokom kog sveštenik i domaćin zajedno učestvuju u obredu.
10:15 2 h 14.11.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar