TAJNA STARINSKE LUFT PITE Lagana kao oblak, miriše na jesen i porodični ručak! (RECEPT)
Na svakom tanjiru izgleda kao prava mala praznična čarolija svakog doma...
12:42 23 h 10.11.2025
Milica Maksimović11.11.2025. 10:28
Freepik.com
Kada se u kući gleda film, nekako sve ima drugačiji šmek. Još ako se posluži nešto „da se gricka“, ono baš pravo, svi se okupe oko stola kao da je mala premijera. Zato vam danas donosimo recept za domaće naćose, one hrskave trougliće koje obično kupujemo, ali verujte – kućna verzija je još ukusnija. A sos od sira, topao i gust, sve podiže na novi nivo.
Za naćose:
Za sos:
U jednoj posudi pomešate brašna, dodate prstohvat soli i toplu vodu postepeno. Ne žurite. Testo treba da bude mekano, da se lepo razvlači. Kada ga umesite, ostavite ga samo da „odmori“ minut-dva, pa razvučete tanko. Isecite trougliće, tanko kao čips.
Ako imate vremena, prvo ih samo kratko zapečete na suvom tiganju, bez ulja, pa tek onda spustite u zagrejano ulje. Tako ostanu lepše ravni i hrskavi, a ne upiju previše masnoće. Kad se isprže, stavite ih na ubrus. To je ono domaćinsko – ništa da ne „pliva“.
Na tihoj temperaturi otopite malo putera, dodajte brašno, pa sve lepo izjednačite, da nema grudvica. Polako sipate mleko i mešate. Videćete kako se zgusnjava. Kada je to to, ubacite sir. I to je čudo! Pretvori se u gusti, svileni sos, onaj što se razvlači taman toliko da vas mami na još jedan zalogaj.
TAJNA STARINSKE LUFT PITE Lagana kao oblak, miriše na jesen i porodični ručak! (RECEPT)
Na svakom tanjiru izgleda kao prava mala praznična čarolija svakog doma...
12:42 23 h 10.11.2025
Milica Maksimović
DOMAĆA SUPA KAO BAKINA Koliko dugo treba kuvati supu da izvučete sav ukus
Dragi naši, nije svejedno koliko dugo kuvate sastojke...
13:00 23 h 10.11.2025
Teodora VojinovićNaćose sipate u jednu veću činiju, sos u manju sa strane. Svako umače koliko i kako voli. Možete dodati i malo ljute paprike za one koji vole da „zapecka“, ili malo origana za miris doma!
BONUS VIDEO:
DOMAĆA KOLENICA SA KISELIM KUPUSOM I PIRINČEM Zimski ručak koji se pamti
Ovo je jelo koje miriše na detinjstvo, zimu i pravu domaću kuhinju...
07:55 4 h 11.11.2025
Milica Maksimović
DOMAĆA SUPA KAO BAKINA Koliko dugo treba kuvati supu da izvučete sav ukus
Dragi naši, nije svejedno koliko dugo kuvate sastojke...
13:00 23 h 10.11.2025
Teodora Vojinović
TAJNA STARINSKE LUFT PITE Lagana kao oblak, miriše na jesen i porodični ručak! (RECEPT)
Na svakom tanjiru izgleda kao prava mala praznična čarolija svakog doma...
12:42 23 h 10.11.2025
Milica Maksimović
DOMAĆI REZANCI ZA SUPU – BAŠ KAO NEKADA (RECEPT)
Ako želite da rezanci budu zlatniji i mirisniji, koristite domaća jaja sa sela, potrudite se da ih kupite
10:26 1 d 10.11.2025
Milica Maksimović
DOMAĆI BANINI KOLAČI Miris detinjstva koji se topi u ustima (RECEPT SA MAŠĆU)
Kolači su se mesili na drvenim daskama, rukama, ne mikserima. Svaka kora, svaka kašičica šećera imala je priču...
09:51 1 d 10.11.2025
Milica Maksimović
KAKO PRAVILNO KUVATI TESTENINU Greške koje svi pravimo!
Evo 5 najčešćih grešaka i kako ih korigovati u vašoj kuhinji.
12:30 1 d 09.11.2025
Teodora Vojinović
VODIČ ZA TAMNE RUŽEVE Kako da izaberete savršenu bordo nijansu koja pristaje vašem tenu
Istina je da uz pravi odabir nijanse i malo preciznosti, tamni ruž može da postane vaš najjači saveznik
11:37 37 min 11.11.2025
Milica Maksimović
MALI, ALI VAŽAN DETALJ Evo šta zapravo znače metalni dugmići na džepovima od farmerki!
Pre nego što su farmerke postale modni klasik, bile su radna odeća...
11:23 51 min 11.11.2025
Teodora Vojinović
KOLIKO KOŠTA SKI OPREMA ZA ŽENE, MUŠKARCE I DECU Porodični vodič kroz cene za sezonu 2025/2026.
Bilo da planirate vikend na Kopaoniku, Zlatiboru ili na Alpima, ulaganje u kvalitetnu opremu nije mala stvar.
10:47 1 h 11.11.2025
Milica Maksimović
Postao je nezaobilazan deo garderobera mnogih poznatih žena...
10:02 2 h 11.11.2025
Milica Maksimović
Dobra vest je da zaštita hortenzija nije ni komplikovana ni skupa.
09:06 3 h 11.11.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar