ČAROBNI BELI MOHITO Osvežavajući koktel za vašu prazničnu trpezu

Teodora Vojinović

04.11.2025. 18:00

ČAROBNI BELI MOHITO Osvežavajući koktel za vašu prazničnu trpezu

Shutterstock

Kada hladne zimske noći zamene miris borova i svetlost sveća, pravo je vreme da se uz vaš omiljeni rastvor radosti posluži i piće koje osvežava dušu — novogodišnji beli mohito donosi letnji dah u središte prazničnog stola. U nastavku donosimo recept koji će ulepšati svaku vašu slavljeničku večer i ostaviti goste bez daha.

Malo drugačiji koktel – zimski letnji spoj

Ovaj koktel je u suštini zimska verzija popularnog letnjeg favorita, prepun arome kokosa i citrusnih nota koje će vas oduševiti izgledom i ukusom 

Sa kremastom teksturom, blagim gazom i suptilnim balansom ukusa, beli mohito je savršen izbor za zdravicu. Čaša ispupčena belim nijansama, ukrašena grančicom nane ili zrncima nara – osećaćete se kao da ste zakoračili u praznični san.

Sastojci

  • sok od 1 limete
  • 8 listova sveže nane
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike belog ruma
  • 1 kašika kokosovog ruma
  • 60 ml kokosovog mleka
  • gazirana voda
  • led i dekoracija po želji: nana, nar

Postupak pripreme

  1. U čaši pomešajte limetin sok, šećer i listove nane — nežno ih izgnječite da puste aromu.
  2. Napunite čašu ledom do pola.
  3. U blenderu sjedinite beli rum, kokosov rum i kokosovo mleko dok ne postanu homogeni.
  4. Prelijte smesu preko leda i pažljivo promešajte da se ukusi sjedine.
  5. Lagano dospite gaziranu vodu do vrha čaše.
  6. Dekorišite grančicom nane ili par zrna nara i — zdravica!

Saveti za savršenstvo

  • Ukoliko želite da piće bude manje kremasto, smanjite količinu kokosovog mleka ili povećajte gaziranu vodu.
  • Za intenzivniju aromu, nekoliko listića nane možete i zasebno ubaciti, ne mešati.
  • Bilo bi lepo pripremiti ovakav koktel neposredno pred serviranje da sačuva svoju svežinu i šarm.

Neka vaš praznik zrači belinom, toplinom i ukusom — uz čašu belog mohita, vaše veče postaće nezaboravan trenutak. Živeli!

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)