
ŠARENA SALATA Ponos svake domaćinske trpeze, a evo kako da je spremite
23.09.2025. 13:00

Shutterstock
Kad se na stolu pojavi šarena salata, svaka trpeza odmah izgleda veselije i bogatije. To je ona salata koja prija i oku i stomaku – raznobojna, osvežavajuća i lagana, a opet dovoljno zasitna da se može jesti i samostalno uz komad hleba. Uvek podseća na leto i baštu, jer u njoj ima svega pomalo – od povrća koje svi volimo do začina koji je čine posebnom.
Recept za šarenu salatu
Potrebno je:
3 paradajza
1 glavica crnog luka (ili mladi luk, ako ga ima)
1 paprika (crvena ili zelena)
100 g sira (feta ili neki tvrđi, po ukusu)
malo kukuruza iz konzerve (po želji)
peršun ili mirođija
maslinovo ili obično ulje
so i biber po ukusu
Priprema:
Paradajz i krastavce iseći na kockice, papriku na trakice, a luk na tanke polumesece.
Sve povrće staviti u veću činiju.
Dodati kukuruz i sitno iseckani peršun.
Posoliti, pobiberiti i preliti sa malo ulja (ko voli, može i soka od limuna ili kašičicu sirćeta).
Na kraju preko salate izlomiti sir i lagano promešati.
Domaćinski savet
Šarena salata je najbolja kad se posluži dobro rashlađena. Možete je spremiti i ranije, pa staviti u frižider da odstoji – tada se ukusi još lepše prožmu. Odlična je uz svako meso, ali i uz pitu, pasulj, ili kao lagana večera.
Ova salata zaista opravdava svoje ime – šarena, vesela i domaćinska, uvek spremna da upotpuni svaki ručak.
BONUS VIDEO:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar