ŠARENA SALATA Ponos svake domaćinske trpeze, a evo kako da je spremite

Milica Maksimović

23.09.2025. 13:00

ŠARENA SALATA Ponos svake domaćinske trpeze, a evo kako da je spremite

Shutterstock

Kad se na stolu pojavi šarena salata, svaka trpeza odmah izgleda veselije i bogatije. To je ona salata koja prija i oku i stomaku – raznobojna, osvežavajuća i lagana, a opet dovoljno zasitna da se može jesti i samostalno uz komad hleba. Uvek podseća na leto i baštu, jer u njoj ima svega pomalo – od povrća koje svi volimo do začina koji je čine posebnom.

Shutterstock

Recept za šarenu salatu

Potrebno je:

3 paradajza

2 krastavca

1 glavica crnog luka (ili mladi luk, ako ga ima)

1 paprika (crvena ili zelena)

100 g sira (feta ili neki tvrđi, po ukusu)

malo kukuruza iz konzerve (po želji)

peršun ili mirođija

maslinovo ili obično ulje

so i biber po ukusu

Priprema:

Paradajz i krastavce iseći na kockice, papriku na trakice, a luk na tanke polumesece.

Sve povrće staviti u veću činiju.

Dodati kukuruz i sitno iseckani peršun.

Posoliti, pobiberiti i preliti sa malo ulja (ko voli, može i soka od limuna ili kašičicu sirćeta).

Na kraju preko salate izlomiti sir i lagano promešati.

Domaćinski savet

Šarena salata je najbolja kad se posluži dobro rashlađena. Možete je spremiti i ranije, pa staviti u frižider da odstoji – tada se ukusi još lepše prožmu. Odlična je uz svako meso, ali i uz pitu, pasulj, ili kao lagana večera.

Ova salata zaista opravdava svoje ime – šarena, vesela i domaćinska, uvek spremna da upotpuni svaki ručak.

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)