TOPLA JABUKOVAČA PO BELLA RECEPTU Savršen spoj jabuke, cimeta i zimskih mirisa!
Ako volite nežan voćni ukus, toplu aromu cimeta i mir koji donosi jedno jednostavno piće.
15:00 2 d 01.12.2025
Teodora VojinovićKiflice su lagane i mirisne, a sve ostalo radi slatki aromatični šerbet.
02.12.2025. 10:50
Foto: Jelena Petrović
Ovo je pravi, posni, slavski klasik iz naše porodične riznice! Mnoge domaćice se muče sa testom od piva, ali mi imamo tajnu savršene prhkosti i tačnu meru brašna (5,5 šolja) i šerbeta (3:2) za savršenstvo! Kiflice su lagane i mirisne, a sve ostalo radi slatki aromatični šerbet koji ih čini mekim kao duša! Ne propustite ovaj starinski recept!
PRIPREMA: Prvo pripremiti šerbet: Pomešati tri šolje šećera i dve šolje vode, dodati vanilin šećer i kolut limuna. Staviti da prokuva, kuvati ga još desetak minuta i ostaviti da se potpuno ohladi. Šerbet mora biti hladan! Testo: U posudu sipati ulje i hladno pivo (ovo je ključno za prhko testo!). Dodati jedan prašak za pecivo i pet i po šolja brašna. Sastojke sjediniti što je moguće brže varjačom i završiti kratko rukama. Testo ne sme dugo da se mesi. Čim se sjedini, umotajte ga u foliju i stavite u zamrzivač na 20-30 minuta.
TOPLA JABUKOVAČA PO BELLA RECEPTU Savršen spoj jabuke, cimeta i zimskih mirisa!
Ako volite nežan voćni ukus, toplu aromu cimeta i mir koji donosi jedno jednostavno piće.
15:00
2 d
01.12.2025
POSNI HIT! Krompir koji je slađi i hrskaviji od pomfrita!
Ovaj krompir je fenomenalan sam po sebi.
11:15
2 d
01.12.2025
SASTAV: Za testo: dve šolje piva (hladnog), jedna šolja ulja, pet i po šolja brašna, jedan prašak za pecivo.
Za šerbet: tri šolje šećera, dve šolje vode, vanilin šećer, jedan limun (korica i sok). Još treba 100 gr ml oraha za valjanje kiflica
Kako se spremaju kiflice POGLEDAJTE OVDE:
BLIŽI SE NIKOLJDAN - KOJU RIBU SPREMITI Ovaj izbor nikad ne omane na trpezi! (PREDLOZI)
Mnoge domaćice već godinama imaju svoju „proverenu“ ribu za ovaj praznik.
17:00 14 h 03.12.2025
Milica Maksimović
NAJLEPŠI TOPLI NAPITCI Kako da napravite kafu sa šlagom, cimetom i pravu domaću toplu čokoladu
Dobra kafa sa šlagom, kafica posuta cimetom ili gusta topla čokolada mogu da pretvore i najhladniji dan u mali praznik.
16:00 15 h 03.12.2025
Milica Maksimović
Najčešće se dime šaran, skobalj, deverika, pastrmka i šaran u filetima.
14:00 17 h 03.12.2025
Milica Maksimović
KRALJICE SLAVSKOG STOLA Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom!
Ovo su kocke koje će Vam prve nestati sa slavskog tanjira!
13:10 18 h 03.12.2025
Jelena Petrović
POSNI SATARAŠ ZA DUŠU Savršeno jelo koje miriše na domaću kuhinju
Sataraš je idealan uz krompir, pirinač ili komad domaćeg hleba
07:16 1 d 02.12.2025
Milica Maksimović
VAVEDENJE PRESVETE BOGORODICE Jedan od najlepših praznika u godini - evo zašto ga zovu "usečni dan"!
Ovaj dan, poznat i kao Ženska Bogorodica i Sveta Prečista, slavi se vekovima i nosi duboku simboliku.
05:09 2 h 04.12.2025
Milica Maksimović
DA LI TREBA PRATI VOĆE I POVRĆE PRE ILI POSLE SKLADIŠTENJA? Stručnjaci kažu da većina greši
Svež proizvod često sadrži tragove zemlje i bakterija, zato pranje jeste važno.
19:00 12 h 03.12.2025
Milica Maksimović
MESEC ROĐENJA OTKRIVA KAKVA STE MAMA Tačnije od bilo kog horoskopa
Evo kako da prepoznate svoj stil i razumete zašto baš tako pristupate roditeljstvu.
18:30 12 h 03.12.2025
Milica Maksimović
BLIŽI SE NIKOLJDAN - KOJU RIBU SPREMITI Ovaj izbor nikad ne omane na trpezi! (PREDLOZI)
Mnoge domaćice već godinama imaju svoju „proverenu“ ribu za ovaj praznik.
17:00 14 h 03.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar