KAŽE ITALIJAN - SAMO OVA TESTENINA JE ZA SVAKO JELO Šefovi kuhinje se jednoglasno slažu!
Od tanke angel hair testenine do uvijenog fusilija, današnja ponuda je ogromna.
12:00 1 d 26.11.2025
Milica MaksimovićPalačinke se brzo spremaju, ali često još brže izgube mekoću.
26.11.2025. 16:10
Shutterstock
Ako vam je dosadilo da palačinke budu žilave čim se ohlade, vreme je da isprobate trik iz poslastičarnica! Profesionalci imaju jednostavno rešenje za savršeno mekane i vazdušaste palačinke — soda bikarbona. Samo prstohvat ovog sastojka učiniće da palačinke ostanu sveže i sočne čak i sutradan.
Palačinke se brzo spremaju, ali često još brže izgube mekoću. Zato je važno znati mali trik: kada se umese sa sodom bikarbonom, testo postaje vazdušastije, a palačinke mekane poput penaste poslastice i nakon hlađenja.
Još jedan savet profesionalaca: svaku palačinku ređajte jednu na drugu i odmah poklopite sud u kome ih čuvate. Tako ostaju duže tople i zadržavaju vlagu i elastičnost.
Sastojci:
1 jaje
200 ml mleka
250 ml vode
200 g brašna
prstohvat soli
1/4 kašičice sode bikarbone
2 kašike ulja + malo ulja za tiganj
KAŽE ITALIJAN - SAMO OVA TESTENINA JE ZA SVAKO JELO Šefovi kuhinje se jednoglasno slažu!
Od tanke angel hair testenine do uvijenog fusilija, današnja ponuda je ogromna.
12:00 1 d 26.11.2025
Milica Maksimović
DVA RECEPTA OD ISTOG TESTA! Napravite penaste krofne i desert sa makom i orasima! (VIDEO)
Ovaj recept donosi toliko radosti, a glavna tajna je u tome kako je testo napravljeno.
16:10 2 d 25.11.2025
Jelena PetrovićPriprema: Umutite mleko, vodu i jaje pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Mešajte dok smesa ne postane potpuno glatka, zatim dodajte ulje. Tiganj dobro zagrejte na jačoj temperaturi, pa malo smanjite i pecite palačinke jednu po jednu. Redjajte ih u poklopljenu posudu kako bi ostale mekane.
Napravite omiljeni nadev — slatki ili slani — i uživajte kao da ste u poslastičarnici!
BONUS VIDEO:
KAKO DA RIBA UVEK BUDE HRSKAVA Profesionalni kuvari kažu da će biti ukusnija i 5 puta manje masna!
Profesionalni kuvari već odavno imaju jednostavnu i genijalnu zamenu.
12:45 3 h 27.11.2025
Milica Maksimović
NAJBRŽE PRIGANICE BEZ NEREDA Genijalan trik sa kesom koji oduševljava domaćice!
Bez prljanja posuđa i bez lepljivog testa po rukama.
09:57 6 h 27.11.2025
Milica Maksimović
KAŽE ITALIJAN - SAMO OVA TESTENINA JE ZA SVAKO JELO Šefovi kuhinje se jednoglasno slažu!
Od tanke angel hair testenine do uvijenog fusilija, današnja ponuda je ogromna.
12:00 1 d 26.11.2025
Milica Maksimović
DVA RECEPTA OD ISTOG TESTA! Napravite penaste krofne i desert sa makom i orasima! (VIDEO)
Ovaj recept donosi toliko radosti, a glavna tajna je u tome kako je testo napravljeno.
16:10 2 d 25.11.2025
Jelena Petrović
NAJSOČNIJI KEBAB IZ RERNE TikTok recept koji je zaludeo sve: ključ je u jednom potezu tokom pečenja
Recept koji je podelio poznati TikToker sa Kipra.
13:10 2 d 25.11.2025
Milica Maksimović
Ovaj mali DIY projekat pruža ne samo prelpu dekoraciju već i zabavnu prazničnu aktivnost za celu porodicu
16:30 14 min 27.11.2025
Milica Maksimović
SPASITE SOBNE BILJKE Najčešće greške koje pravimo - zato vam cveće vene!
Kad znaš šta tvojoj biljci treba – ona će ti to vratiti najlepšim mogućim zelenilom u domu.
16:10 34 min 27.11.2025
Milica Maksimović
MEGAN MARKL U ZELENOJ HALJINI IZAZVALA BURU Internet bruji, portparol hitno reagovao!
Kako se priča širila TikTokom i Instagramom, oglasio se i portparol vojvotkinje.
14:10 2 h 27.11.2025
Milica Maksimović
OPET MI JE MASNA KOSA! Evo kako da izgleda kao sveže oprana bez pranja
Kada nemate ni vremena ni živaca za pranje, feniranje i stilizovanje – tu na scenu stupa ovo.
13:10 3 h 27.11.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar