PALAČINKE KAO DA IH JE BAKA SPREMALA Samo dodajte ovaj tajni sastojak i biće mekše nego ikad!

Palačinke se brzo spremaju, ali često još brže izgube mekoću.

Milica Maksimović

26.11.2025. 16:10

PALAČINKE KAO DA IH JE BAKA SPREMALA Samo dodajte ovaj tajni sastojak i biće mekše nego ikad!

Shutterstock

Ako vam je dosadilo da palačinke budu žilave čim se ohlade, vreme je da isprobate trik iz poslastičarnica! Profesionalci imaju jednostavno rešenje za savršeno mekane i vazdušaste palačinke — soda bikarbona. Samo prstohvat ovog sastojka učiniće da palačinke ostanu sveže i sočne čak i sutradan.

Palačinke se brzo spremaju, ali često još brže izgube mekoću. Zato je važno znati mali trik: kada se umese sa sodom bikarbonom, testo postaje vazdušastije, a palačinke mekane poput penaste poslastice i nakon hlađenja.

Youtube PrintScreen

Još jedan savet profesionalaca: svaku palačinku ređajte jednu na drugu i odmah poklopite sud u kome ih čuvate. Tako ostaju duže tople i zadržavaju vlagu i elastičnost.

Recept za najmekše palačinke

Sastojci:

1 jaje

200 ml mleka

250 ml vode

200 g brašna

prstohvat soli

1/4 kašičice sode bikarbone

2 kašike ulja + malo ulja za tiganj

Priprema: Umutite mleko, vodu i jaje pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Mešajte dok smesa ne postane potpuno glatka, zatim dodajte ulje. Tiganj dobro zagrejte na jačoj temperaturi, pa malo smanjite i pecite palačinke jednu po jednu. Redjajte ih u poklopljenu posudu kako bi ostale mekane.

Napravite omiljeni nadev — slatki ili slani — i uživajte kao da ste u poslastičarnici!

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)