NEOBIČNA REZANAC GIBANICA Pravi se za 15 minuta i ceo je obrok! (VIDEO)
07:20 10 h 19.11.2025
Jelena PetrovićOvo je jelo koje je srce tradicionalne kuhinje, ali pripremljeno na najlakši mogući način.
19.11.2025. 16:10
Jelena Petrović
Ovog puta, u kuhinji je glavni Deka, a priprema ovog kupusa je tako jednostavna da će ga znati skuvati i apsolutni početnici! Ovo je jelo koje je srce tradicionalne kuhinje, ali pripremljeno na najlakši mogući način – jednostavno se sve složi i prelije! U loncu se kriju svi oni bogati ukusi, od dimnog mesa do svežeg povrća, a zaprška na kraju daje onu finalnu, punu notu. Pogledajte kako se sprema ovo jelo i sigurna sam da ćete ga odmah uvrstiti u svoj nedeljni meni!
SASTAV
Potrebno je (za posnu varijantu samo izbaciti meso i zapržiti na ulju):
Glavica slatkog kupusa
Dve do tri karmenadle od svinjskog vrata
Šargarepa
Ljuta paprika
Slatka paprika
Malo celera (ako nemate koren, bar celerovog lista)
Krompir (isečen na četvrtine)
Dva paradajza na kocke ili 100 ml kuvanog paradajza
Suvi začin
Seckan peršunov list
Za laganu zapršku: malo ulja ili masti, malo brašna, aleva paprika, 3 čena seckanog belog luka.
PRIPREMA
Glavicu kupusa iseći na četiri dela. Dno velikog lonca ili šerpe poređati prvom polovinom sečenog kupusa. U sredinu ubaciti krompir isečen na četvrtine i poređati karmenadle od svinjskog vrata. Preko mesa dodati drugu polovinu kupusa. Odozgo pobosti šargarepu, celer, slatku i ljutu papriku. Naliti vodom da sve ogrezne i kuvati dok kupus i meso ne omekšaju.
NEOBIČNA REZANAC GIBANICA Pravi se za 15 minuta i ceo je obrok! (VIDEO)
07:20 10 h 19.11.2025
Jelena Petrović
NEMA VIŠE DA RIBA SMRDI U KUĆI Trikovi domaćica za bezmirisno pečenje!
Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova da riba bude ukusna.
18:00 23 h 18.11.2025
Milica MaksimovićNeposredno pre zaprške, u kupus ubaciti dva sveža paradajza isečena na kocke ili dodati 100 ml kuvanog paradajza. Dodati suvog začina. U tiganju napraviti tanku zapršku: na malo masti upržiti malo brašna. Skloniti sa vatre, dodati 3 čena seckanog belog luka i promešati. Pred sam kraj, vratiti na vatru, dodati alevu papriku i odmah preliti kupus. Kuvati još vrlo kratko. Na samom kraju dodati seckan peršunov list.
BONUS VIDEO:
NAJTRAŽENIJA TORTA ZA ARANĐELOVDAN Toliko sočna da nestaje za tren!
Toliko je dobra da gosti ni ne primete da u njoj nema mlečnih proizvoda.
17:10 24 min 19.11.2025
Milica Maksimović
NEOBIČNA REZANAC GIBANICA Pravi se za 15 minuta i ceo je obrok! (VIDEO)
07:20 10 h 19.11.2025
Jelena Petrović
NEMA VIŠE DA RIBA SMRDI U KUĆI Trikovi domaćica za bezmirisno pečenje!
Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova da riba bude ukusna.
18:00 23 h 18.11.2025
Milica Maksimović
SVI MISLE DA JE IZ PEKARE Slavski kolač koji se ne mrvi i ostaje svež čak 7 dana
Da svi misle da ste ga kupili u najboljoj pekari u gradu.
15:10 1 d 18.11.2025
Milica Maksimović
NAJTRAŽENIJA TORTA ZA ARANĐELOVDAN Toliko sočna da nestaje za tren!
Toliko je dobra da gosti ni ne primete da u njoj nema mlečnih proizvoda.
17:10 24 min 19.11.2025
Milica Maksimović
JEDNOSTAVNI TRIKOVI KOJI ĆE VAM POMOĆI DA IZGLEDATE MRŠAVIJE Saveti za ženstven i uredan stil!
Ovih osam trikova nisu čudesna formula za gubljenje kilograma, ali su pametan način da izgledate urednije.
15:33 2 h 19.11.2025
Teodora Vojinović
KAKO DA VAŠ DOM ZABLISTA ZA PRAZNIKE Dekoracije koje su u trendu ove godine!
Ove godine, božićne dekoracije će se odvijati daleko od kiča...
12:30 5 h 19.11.2025
Teodora Vojinović
HOLIVUDSKA NOĆ ZA PAMĆENJE Sve što se desilo na glamuroznoj ceremoniji ELLE Women in Hollywood 2025!
Nina Garsija, urednica Elle magazina, otvorila je događaj rečima da je ovo veče više od glamura
11:47 5 h 19.11.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar