KUGLOF SA KARAMELOM I ORASIMA Mirisan najbolji kolač koji ćete ikada probati!

Bilo da ga poslužite uz jutarnju kafu ili kao raskošni desert, ovaj kolač će vas oduševiti!

Jelena Petrović

18.11.2025. 07:26

KUGLOF SA KARAMELOM I ORASIMA Mirisan najbolji kolač koji ćete ikada probati!

Jelena Petrović

Ovo je recept koji budi sva čula! Pripremite se za savršenu harmoniju mekog, vazdušastog kuglofa, bogatog mirisa karamele i hrskavosti oraha. Iako u opisu neću otkriti sve detalje pripreme, znajte da se u ovom receptu krije tajna iz bakine kuhinje koja će svaki zalogaj pretvoriti u praznik. Bilo da ga poslužite uz jutarnju kafu ili kao raskošni desert, ovaj kuglof će vas transportovati direktno u carstvo najlepših slatkiša. Ne propustite ovaj spektakl ukusa!

Jelena Petrović

Sastojci

4 jaja. 100 g šećera. Korica limuna po želji. Jedna šolja od 50 ml ulja. Dve kašike otopljenog maslaca. 200 ml jogurta. Jednu šolju od 200 g brašna, jedan prašak za pecivo, jedan puding od karamele. Šoljica od 200 g seckanih oraha, jedna šoljica od 100 g suvog grožđa.

Priprema

Umutite posebno belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. U posebnoj posudi pomešajte prosejano brašno, puding od karamele i prašak za pecivo. Postepeno dodajte ovu suvu smesu u umućena belanca i nežno mešajte špatulom. Zatim dodajte žumanca, ulje, otopljeni maslac, jogurt i koricu limuna. Sve lagano mešajte dok se sastojci ne sjedine. Na kraju umešajte seckane orahe i suvo grožđe. Sipajte smesu u pripremljen kalup za kuglof. Pecite na 180 do 190°C oko 60 minuta.

Karamel preliv: Pred sam kraj pečenja, u šerpicu stavite dve pune kašike šećera. Ostavite da se šećer potpuno istopi i pretvori u karamelu. U karamel dodajte jednu kašiku maslaca, pa to sve dobro izmešajte da se izjednači. Vruć kuglof polako prelijte tim karamelom, pazeći da preliv uđe između rebara. Ostavite da se ohladi pre služenja.
 
Pogledajte kako se pravi ovaj kolač OVDE:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)