KUGLOF SA KARAMELOM I ORASIMA Mirisan najbolji kolač koji ćete ikada probati!
Bilo da ga poslužite uz jutarnju kafu ili kao raskošni desert, ovaj kolač će vas oduševiti!
18.11.2025. 07:26
Jelena Petrović
Ovo je recept koji budi sva čula! Pripremite se za savršenu harmoniju mekog, vazdušastog kuglofa, bogatog mirisa karamele i hrskavosti oraha. Iako u opisu neću otkriti sve detalje pripreme, znajte da se u ovom receptu krije tajna iz bakine kuhinje koja će svaki zalogaj pretvoriti u praznik. Bilo da ga poslužite uz jutarnju kafu ili kao raskošni desert, ovaj kuglof će vas transportovati direktno u carstvo najlepših slatkiša. Ne propustite ovaj spektakl ukusa!
Sastojci
4 jaja. 100 g šećera. Korica limuna po želji. Jedna šolja od 50 ml ulja. Dve kašike otopljenog maslaca. 200 ml jogurta. Jednu šolju od 200 g brašna, jedan prašak za pecivo, jedan puding od karamele. Šoljica od 200 g seckanih oraha, jedna šoljica od 100 g suvog grožđa.
Priprema
Umutite posebno belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. U posebnoj posudi pomešajte prosejano brašno, puding od karamele i prašak za pecivo. Postepeno dodajte ovu suvu smesu u umućena belanca i nežno mešajte špatulom. Zatim dodajte žumanca, ulje, otopljeni maslac, jogurt i koricu limuna. Sve lagano mešajte dok se sastojci ne sjedine. Na kraju umešajte seckane orahe i suvo grožđe. Sipajte smesu u pripremljen kalup za kuglof. Pecite na 180 do 190°C oko 60 minuta.
TAJNA SAVRŠENE KUPUS SALATE Kako da salata bude kao iz restorana, evo male „kuvarske cake“!
To je korak koji mnogi preskoče kada pripremaju salatu „na brzinu“, ali on pravi veliku razliku.
15:10 1 d 17.11.2025
Teodora Vojinović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar