DANAS JE SVETSKI DAN BAKLAVE Priča o slatkom blagu koje spaja narode i traje vekovima
Mirisna, hrskava, sočna i bogata, baklava je jedan od onih zalogaja koji vam ostaju u sećanju zauvek.
11:16 5 h 17.11.2025
Milica MaksimovićTo je korak koji mnogi preskoče kada pripremaju salatu „na brzinu“, ali on pravi veliku razliku.
17.11.2025. 15:10
Freepik.com
Da li ste ikada primetili da kupus salata u restoranima može da bude slađa, mekša i jednostavno ukusnija nego ona koju napravite kod kuće? Ključ je samo u strpljenju.
Prema receptu, tajna je u tome da naseckani ili narendani kupus ostavite da „odleži“: pustite ga da odstoji sa malo soli, kako bi povrće pustilo vodu i omekšalo. To je korak koji mnogi preskoče kada pripremaju salatu „na brzinu“, ali on pravi veliku razliku.
Potrebni su vam: kupus, so, šećer, jabukovo sirće, maslinovo ulje i biber.
Nakon što ste kupus vrlo tanko nasekli ili narendali, posolite ga i nežno izgnječite rukama — to pomaže da se vlakna „otvore“.
Zatim, dodajte prstohvat šećera, izmešajte viljuškom i kašikom, i pustite da mirovanje traje bar desetak minuta. Na kraju, zalijte sa malo jabukovog sirćeta i maslinovog ulja, pa pobiberite. Po želji možete dodati i malo seckanog peršuna radi dekoracije.
Nije isto da li koristite mladi, zeleni kupus ili čvršću jesenju glavicu: kod mladog kupusa dovoljno je lagano gnječenje, a salatu ne treba ostavljati predugo da stoji. Kod jesenjeg, pak, možete „gnječiti“ jače i pustiti da odstoji duže, jer je vlaknasto strukturiran i ima više rezervoara za vodu.
DANAS JE SVETSKI DAN BAKLAVE Priča o slatkom blagu koje spaja narode i traje vekovima
Mirisna, hrskava, sočna i bogata, baklava je jedan od onih zalogaja koji vam ostaju u sećanju zauvek.
11:16 5 h 17.11.2025
Milica Maksimović
NAJBOLJI KOLAČ SA JABUKAMA I PUDINGOM, SOČAN I KREMAST
Idealan je uz popodnevnu kafu!
07:35 9 h 17.11.2025
Jelena PetrovićMalo više pažnje i nekoliko jednostavnih koraka mogu pretvoriti vašu kupus salatu u pravo kulinarsko malo remek-delo — onakvo kao iz omiljenog restorana. Domaćinski savet? Nemojte žuriti, pustite salatu da „odmori“, i uživajte u svakom zalogaju.
BONUS VIDEO:
DANAS JE SVETSKI DAN BAKLAVE Priča o slatkom blagu koje spaja narode i traje vekovima
Mirisna, hrskava, sočna i bogata, baklava je jedan od onih zalogaja koji vam ostaju u sećanju zauvek.
11:16 5 h 17.11.2025
Milica Maksimović
NAJBOLJI KOLAČ SA JABUKAMA I PUDINGOM, SOČAN I KREMAST
Idealan je uz popodnevnu kafu!
07:35 9 h 17.11.2025
Jelena Petrović
KREMASTI ROLAT S BANANAMA Korak po korak do savršenog rolata!
10:15 1 d 16.11.2025
Teodora Vojinović
Supermodel i njena ćerka zaplesale su dok su se spremale za dodelu nagrada.
14:10 2 h 17.11.2025
Milica Maksimović
Društvene mreže su pune jedne preslatke ideje koja je osvojila srca publike
13:19 3 h 17.11.2025
Milica Maksimović
ŠTA JE PERIMENOPAUZA Sve što treba da znate o periodu kroz koji prolazi svaka žena
Perimenopauza nije bolest, već normalna hormonalna promena.
11:44 4 h 17.11.2025
Milica Maksimović
KAKO DA DOM MIRIŠE KAO SPA CENTAR Pet jednostavnih trikova koji teraju neprijatne mirise
Postoje super jednostavni trikovi koje možete odmah da primenite.
11:20 5 h 17.11.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar