NAJBOLJI KOLAČ SA JABUKAMA I PUDINGOM, SOČAN I KREMAST

Idealan je uz popodnevnu kafu!

Jelena Petrović

17.11.2025. 07:35

NAJBOLJI KOLAČ SA JABUKAMA I PUDINGOM, SOČAN I KREMAST

Jelena Petrović

Ovo je pravi domaći kolač za sve generacije! Kombinacija sočnih jabuka, mirisnog cimeta i kremastog fila, (vi stavljate puding od jagoda, može i čokolada po želji!). Ostaviće sve bez reči. U njemu se krije jedna tajna mekoća zbog koje se doslovno topi u ustima. Pogledajte kako da od samo jedne jabuke napravite kolač sa dva reda testa, i to bez mnogo muke. Idealan je uz popodnevnu kafu!

Jelena Petrović

POTREBNO JE

Za testo:

tri jaja
tri kašike šećera
jedna šolja (oko 200 grama) brašna
jedna šolja (oko 50 ml) ulja
jedna puna šolja jogurta (oko 100 ml)
jedan prašak za pecivo
jedna cela oljuštena jabuka isečena na kockice
malo cimeta

Za fil:

jedan puding od jagoda (ili čokolade)
mleko po uputstvu za puding
sto grama suvoga grožđa
komadić putera
šećer po želji


PRIPREMA: Najpre se umute  jaja,  šećer pa se dodaje, jogurt, brašno i prašak za pecivo da se dobije kompaktno testo. Potom se u testo dodaje jedna oljuštena jabuka isečena na kockice i posuta cimetom, pa se sve lepo izmeša. Skuvajte puding od jagoda u mleku po uputstvu. puding zasladite po želji (dodajte jednu, dve ili tri kašike šećera). u topli puding dodajte sto grama suvoga grožđa i komadić putera, pa sve dobro izmešajte i malo prohladite. Pleh prečnika 24 cm se premaže puterom ili se obloži papirom.

Sipajte jedan red (pola) testa sa jabukama, pa preko njega rasporedite prohlađeni puding od jagoda. Odozgo ravnomerno rasporedite drugi deo testa sa jabukama. Peče se na 200 stepeni oko 50 minuta. Pred kraj pečenja pokrijte kolač da ne zagori. Može se posuti ljuspicama badema pre pečenja.

Kako se sprema ovaj kolač POGLEDAJTE OVDE:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)