
ĆUŠPAJZ OD TIKVICA Kuvano jelo koje će obožavati, posebno oni koji poste u toku nedelje
29.09.2025. 07:13

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic
Ovo kuvano jelo je pravo blago, a posebno će ga obožavati svi koji poste u toku nedelje. Čuspajz od tikvica je izuzetno ukusan, lagan i zdrav obrok pun svežeg povrća, savršen za ručak ili večeru. Jednostavan recept i predivan ukus sigurno će vas oduševiti!
Potrebno je:
1 srednja tikvica ili 2 manje
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 krompir
suvi začin
1 kašičicu griza
slatka ml papika
50 ml kuvanog paradajza
suvi začin
ml. biber po želji
ulje
Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu. Kad omekne dodati tikvice na kockice, krompir i naliti da ogrezne vode. Kad omekne dodati vode još malo pa kad provri ubaciti paradajz i razmućenu kašičicu griza i slatke ml paprike. Pred kraj dodati 3 čena sitno seckanog belog luka. Dodati suvi začin i ml biber i na kraju seckan peršun. Jako ukusno!
BONUS VIDEO:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar