NAJSOČNIJA I NAJLEPŠA PROJARA NA SVETU Zebra šara koja osvaja ukusom i izgledom!

Jelena Petrović

26.09.2025. 14:00

NAJSOČNIJA I NAJLEPŠA PROJARA NA SVETU Zebra šara koja osvaja ukusom i izgledom!

Jelena Petrović

Ako tražite recept koji je i ukusan i vizuelno zanimljiv, ova pita sa spanaćem i ajvarom biće pravi pogodak. Priprema je jednostavna, sastojci su pristupačni, a rezultat je sočno i šareno testo koje podseća na „zebra“ kolač, ali u slanoj verziji. Idealno je za doručak, večeru ili kao zdraviji obrok koji će se dopasti celoj porodici.

Jelena Petrović

Potrebno je:

4 jaja

200 ml jogurta

150 g sira

100 ml ulja

12 kašika kukuruznog brašna

2 kašike hlebnog brašna

1 prašak za pecivo

2 kašike ajvara

10 briketa spanaća

Priprema:

Umutiti jaja, pa dodati izdrobljen sir i kukuruzno brašno. Dobro izmešati, a zatim umešati jogurt, hlebno brašno, ulje i prašak za pecivo. Kada se masa izjednači, podeliti je na dva dela.

Jelena Petrović

U jedan deo dodati spanać, a u drugi ajvar, pa oba dela dobro izmešati. Pleh obložiti papirom za pečenje i ređati smesu naizmenično – malo testa sa spanaćem, pa preko njega testo sa ajvarom, sve do kraja, da se dobije šarena šara poput „zebra“ kolača.

Peći u rerni zagrejanoj na 220°C oko 30 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 200°C i peći još 30 minuta. Ostaviti da se ohladi, iseći na parčiće i služiti.

A kako da spremite ovu projaru, pogledajte OVDE:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)