
KISELE PAPRIKE ZA ZIMNICU Najbolji recepti naših baka, izbor samo za vas!
Kisela paprika je obavezna u gotovo svakom frižideru na Balkanu
19:32 12 d 03.09.2025
K1info04.09.2025. 07:58
RINA
Paprike su jedna od najomiljenijih namirnica u našim domaćinstvima – koristimo ih u salatama, čorbama, zimnicama, ali i kao dodatak glavnim jelima. Međutim, mnogi se susreću sa problemom da paprike vrlo brzo omekšaju i izgube svoju hrskavost. Razlog za to je njihov visok sadržaj vode – čim se nakupi višak vlage ili dođe do nagle promene temperature, paprika počinje da se kvari i gubi ukus.
Dobra vest je da postoji jednostavan trik kojim paprike možete sačuvati svežima i do dve nedelje, a ne košta ništa.
Stručnjaci za održivost objašnjavaju da paprike „vole“ hladnoću i najbolje ih je čuvati u frižideru. Ako ih ostavite na kuhinjskoj polici, trajaće svega pet dana, dok u frižideru – uz pravilno pakovanje – mogu izdržati i duplo duže.
Uzmite cele, neoprane paprike – pranje pre skladištenja može stvoriti dodatnu vlagu.
Stavite ih u čistu kesu sa zatvaračem (zip-lock).
Pažljivo istisnite višak vazduha i kesu stavite u prednji deo fioke za povrće, gde je temperatura ujednačena.
KISELE PAPRIKE ZA ZIMNICU Najbolji recepti naših baka, izbor samo za vas!
Kisela paprika je obavezna u gotovo svakom frižideru na Balkanu
19:32 12 d 03.09.2025
K1infoDodajte suvi papirni ubrus u kesu. On će upiti višak kondenzacije i sprečiti da paprike omekšaju. Kada ubrus postane vlažan, zamenite ga novim.
Na ovaj način paprike će ostati hrskave i ukusne, baš kao da ste ih tek kupili.
✨ Dakle, nema potrebe da bacate paprike koje se brzo kvare – dovoljno je malo pažnje i pravi trik, pa ćete uživati u svežem povrću i do dve nedelje.
BONUS VIDEO:
SVETI JOANIKIJE Prvi srpski patrijarh i stub crkve našeg naroda!
00:10 1 h 16.09.2025
Milica MaksimovićIZ ITALIJE NA VAŠ STO Tajni recept za kremaste bolonjeze
19:00 6 h 15.09.2025
Teodora Vojinović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar