OVE UKRASE BOLJE PRESKOČITE Ako želite da vam praznici budu bez stresa, poslušajte ove savete
Ne zaboravite — manje je često više, a pravi detalji donose čaroliju u svaki kutak
16:10 48 d 03.11.2025
Teodora VojinovićČuvanje hrane na pravi način može da sačuva njen ukus i hranljive vrednosti
04.11.2025. 15:00
Shutterstock
Svima nam je frižider glavni saveznik u kuhinji, ali verovali ili ne, neke namirnice bolje podnose sobnu temperaturu nego hladnoću. Ako želite da sačuvate njihov ukus, teksturu i aromu, obratite pažnju na ove savete.
Iako ga mnogi čuvaju u frižideru, paradajz u frižideru gubi sočnost i postaje brašnast. Najbolje je držati ga na sobnoj temperaturi, dalje od direktne sunčeve svetlosti.
Krompir u frižideru može promeniti ukus i teksturu jer hladnoća pretvara skrob u šećer. Čuvajte ga u tamnom, suvom prostoru, najbolje u papirnoj kesi ili korpi.
Hladnoća usporava sazrevanje, a kora postaje tamna i neprivlačna. Banane držite van frižidera, a kada su potpuno zrele, tek tada ih možete staviti u hladnjak da usporite proces dalje fermentacije.
Vlažan frižider može uzrokovati da luk i beli luk klijaju ili trule. Držite ih na prozračnom mestu, dalje od vlage i direktne svetlosti.
Hladnoća usporava sazrevanje i čini ga tvrdim. Držite ga na sobnoj temperaturi dok ne omekša, a tek onda možete u frižider ako želite da usporite dalje sazrevanje.
OVE UKRASE BOLJE PRESKOČITE Ako želite da vam praznici budu bez stresa, poslušajte ove savete
Ne zaboravite — manje je često više, a pravi detalji donose čaroliju u svaki kutak
16:10 48 d 03.11.2025
Teodora Vojinović
Čuvanje hrane na pravi način može da sačuva njen ukus i hranljive vrednosti, a vaša priprema jela biće jednostavnija i ukusnija.
BONUS VIDEO:
Pogrešno uparivanje može pokvariti ukus hrane, ali i ostaviti neprijatne posledice sutradan.
14:00 2 d 19.12.2025
Milica Maksimović
NEMA BUŠENJA NI MAJSTORA Kako da napravite girlandu pomoću drške za zavese (DIY VIDEO IDEJA)
Elegantna girlanda iznad prolaza, uokvirenog zida ili police – dekoracija koja može da stoji tokom cele godine.
13:00 3 d 18.12.2025
Milica Maksimović
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar