KAKO DA RIBA UVEK BUDE HRSKAVA Profesionalni kuvari kažu da će biti ukusnija i 5 puta manje masna!

Profesionalni kuvari već odavno imaju jednostavnu i genijalnu zamenu.

Milica Maksimović

27.11.2025. 12:45

KAKO DA RIBA UVEK BUDE HRSKAVA Profesionalni kuvari kažu da će biti ukusnija i 5 puta manje masna!

Freepik.com

Pržena riba je mnogima omiljena – spolja hrskava, iznutra mekana i sočna. Ipak, često se desi da prilikom prženja upije previše ulja i postane teška i masna. Klasično valjanje u brašno upravo doprinosi tome, jer brašno upija ulje kao sunđer. Zato profesionalni kuvari već odavno imaju jednostavnu i genijalnu zamenu.

Tajna je – kukuruzni skrob!

Freepik.com

Kada se riba uvalja u kukuruzni skrob, formira se tanki zaštitni sloj koji sprečava upijanje masnoće. Rezultat je lagana, hrskava riba koja ostaje sočna iznutra, a 5 puta manje masna nego kada se panira u brašno. Korica bude tanka, zlatna i savršeno pucketava – baš kao u restoranima.

Priprema je potpuno jednostavna: isečene i začinjene filete ili komade ribe samo uvaljajte u kukuruzni skrob tako da se lepo oblože, pa ih spustite u dobro zagrejano ulje. Kada poprime lepu boju, izvadite ih na papirni ubrus kako bi se uklonio svaki višak masnoće.

Još jedan mali trik: riba mora da ide u vruće ulje odmah – ako ulje nije dovoljno vrelo, korica neće biti hrskava, već će se odvajati i postati gumena. Uz ovaj metod riba je neuporedivo ukusnija i lakša za stomak, pa ćete je sigurno češće spremati. Jednostavno, brzo i profesionalno – a rezultat kao iz najboljih ribljih restorana!

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)