NAPRAVILA SAM NA STOTINE, ALI OVA JE KRALJICA Gibanica čiji se recept traži po komšiluku!

Jelena Petrović

15.10.2025. 09:20

NAPRAVILA SAM NA STOTINE, ALI OVA JE KRALJICA Gibanica čiji se recept traži po komšiluku!

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic

E, ovo je ona prava gibanica, što miriše dok se peče i diže sve na noge iz kuće. Nema tu mnogo mudrovanja – kore, sir, jaja, mleko i malo volje, i eto ti ručka da se prsti ližu.
Hrskava odozgo, sočna iznutra, taman koliko treba, masna da „klizi niz grlo“.

Ovo je ona pita što se pravi kad naiđu nenajavljeni gosti, ili kad ti se jede nešto „kao kod bake“. Sve se spremi začas, a dok se peče – cela kuća zamiriše, i odmah ti bude nekako toplo oko srca.

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic

Potrebno je:
500 gr gotovih kora
200 gr sira 
250 ml mleka ili jogurta 
malo ulja
1/2 praška za pecivo 

Priprema:
Koru raširiti na sto pa je premazati uljem, dodati drugu koru i nju premazati ulkem. Skupljati je po širini menju prstima praveći harmoniku.

Youtube PrintScreen/bakina kuhinja/ Jelajelena Petrovic

Ređati u podmazan pleh. Sir izdrobiti dodati malo ulja, prašak za pecivo jaja i mleko i sve izjednačiti. Preliti između presavijenih dela kora i ostatak odozgo. Peći na 200 stepeni C, 40 minuta. Fantazija...

Kako se sprema ova gibanica, pogledajte ovde:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)