KAKO KONZERVIRATI VOĆE PA I LUBENICU Ako ste mislili da ne može u zimnicu, varate se, može! (RECEPT+VIDEO)

Jelena Petrović

14.10.2025. 09:09

KAKO KONZERVIRATI VOĆE PA I LUBENICU Ako ste mislili da ne može u zimnicu, varate se, može! (RECEPT+VIDEO)

Jelena Petrović

Dragi moji, šta raditi kada ostane lubenica, a želite da je sačuvate za zimu? Danas vam otkrivam bakinu tajnu kako da napravite prelepi, mirisni kompot od lubenice i sezonskog voća, bez dugog kuvanja! Koristimo metodu pasterizacije u rerni i samo malo šećera, uz dodatak koji daje magičan miris!

U videu ćete videti kako se kombinuje lubenica, jabuke, grožđe i limun, i zašto je baš limun ključan za dugu trajnost. Brzo, lako i sigurno – kompot koji će vas oduševiti kad ga otvorite!

Jelena Petrović

Potrebno je:
1 manja lubenica
1 jabuka
1 grozd grožđa
2 kašike sećera
1 limun
destilovana voda

Jelena Petrović

Priprema:
Lubenicu iseći na kockice i izvaditi seme i poređati u oprane tegle. Ubaciti i drugo voće jabuke, grožđe kruške ili šta već želite.


Uvacite kolutove limuna po kašiku šećera i naliti prokuvanom prohlađenom vodom. Zatvoriti i staviti u hladnu rernu na 100 stepeni 90 minuta.

Ostaviti da se prohlade ali pre toga dobro još zavrnuti tegle. Ohlađene staviti na hladno.

Kako se sprema zimnica pogledajte u videu ovde:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)