JESENJA ČAROLIJA NA TANJIRU Najbolja tri potaža za sezonu topline i ukusa

Teodora Vojinović

05.10.2025. 07:00

JESENJA ČAROLIJA NA TANJIRU  Najbolja tri potaža za sezonu topline i ukusa

Freepik.com

Jesen je pravo vreme da se zagrejete uz činiju domaćeg potaža. Hladniji dani jednostavno traže toplu kašiku, a ništa ne greje dušu kao kremasta supa puna povrća i začina. Potaži nisu samo lagani za pripremu, već su i odličan način da unesete vitamine i iskoristite plodove sezone. Evo tri najlepša potaža koja će vašoj trpezi doneti pravi jeseni miris i boju.

Kremasti potaž od bundeve

Bundeva je kraljica jeseni, a njen baršunasti ukus pretvara običnu supu u pravi specijalitet. Potrebno vam je: bundeva, crni luk, malo krompira i šargarepa. Sve se kuva dok ne omekša, a zatim se izblenda u glatku kremu. Dodajte kašičicu pavlake i prstohvat muskatnog oraščića i dobićete čarobni topli obrok.

Pixabay.com

Potaž od pečuraka

Jesen bez pečuraka teško da se može zamisliti.Najlepše su one domaće, šumske, ali i šampinjoni ili bukovače će učiniti posao. Ispržite ih na puteru sa crnim lukom, pa dodajte malo krompira i pilećeg bujona. Nakon blendanja dobijate bogat i aromatičan potaž koji ide savršeno uz prepečeni hleb.

Pixabay.com

Potaž od brokolija

Za one koji vole zeleno i zdravo, brokoli je pravi izbor.

Pixabay.com

Brokoli, praziluk i krompir zajedno stvaraju kremastu osnovu, a za dodatni ukus možete ubaciti parče sira (gauda ili parmezan). Ovaj potaž je ne samo ukusan već i prava vitaminska bomba koja će vas osnažiti tokom hladnih dana.

Domaći savet

Uz bilo koji potaž poslužite krutone ili hleb ispečen na maslinovom ulju i belom luku – jednostavno, a čini čuda za ceo doživljaj.

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)