
KOME OVO SPREMITE, OŽENIĆE VAS Recept zbog kog ćete čuti najlepše pitanje za stolom
03.10.2025. 08:01

Shutterstock
Kažu da je recept toliko dobar da onaj kome ga spremite odmah poželi da vas zaprosi – otuda i ime “marry me chicken”. Istina ili legenda, jedno je sigurno: ovo kremasto jelo sa piletinom, njokama, spanaćem i suvim paradajzom je pravo malo čudo u tiganju.
Savršeno za romantičnu večeru, ali i za trenutke kada želite da obradujete ukućane jelom koje se pamti.
Potrebni sastojci:
4 pileća filea (oko 100 g svaki)
1,5 kašičica italijanskog začina (bosiljak, origano, majčina dušica, ruzmarin, majoran)
1 kašičica soli
1/3 šolje seckanih suvih paradajza u ulju + 2 kašike ulja iz tegle
3 čena belog luka, sitno seckana
1 šolja pilećeg bujona
3/4 šolje pavlake za kuvanje
1 pakovanje krompir njoka (450 g)
150 g svežeg spanaća
25 g parmezana, rendanog
Priprema:
Pripremite piletinu
Pileće filee obrišite ubrusom, posolite i pospite italijanskim začinima.
Ispržite piletinu
U tiganju zagrejte ulje od suvih paradajza. Pržite filee sa obe strane dok ne porumene i ne budu pečeni (oko 4 minuta). Izvadite ih na dasku i ostavite sa strane.
Skuvajte njoke
U isti tiganj ubacite seckane suve paradajze i beli luk. Kratko propržite, pa dodajte bujon i pavlaku. Kad proključa, ubacite njoke i kuvajte par minuta, dok ne omekšaju i sos se ne zgusne. Dodajte spanać i mešajte dok ne uvene.
Dodajte parmezan
Sklonite sa vatre i umešajte rendani parmezan. Ako je sos pregust, dodajte malo vode ili bujona.
Servirajte
Pileće filee isecite na trakice i poređajte preko njoka u kremastom sosu.
👉 Rezultat: kremasto, mirisno i neodoljivo jelo koje se sprema brzo, a izgleda kao iz najboljeg restorana.
BONUS VIDEO:
Imate komentar?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar