KOME OVO SPREMITE, OŽENIĆE VAS Recept zbog kog ćete čuti najlepše pitanje za stolom

Milica Maksimović

03.10.2025. 08:01

KOME OVO SPREMITE, OŽENIĆE VAS Recept zbog kog ćete čuti najlepše pitanje za stolom

Shutterstock

Kažu da je recept toliko dobar da onaj kome ga spremite odmah poželi da vas zaprosi otuda i ime “marry me chicken”. Istina ili legenda, jedno je sigurno: ovo kremasto jelo sa piletinom, njokama, spanaćem i suvim paradajzom je pravo malo čudo u tiganju.

Shutterstock

Savršeno za romantičnu večeru, ali i za trenutke kada želite da obradujete ukućane jelom koje se pamti.

Potrebni sastojci:

4 pileća filea (oko 100 g svaki)

1,5 kašičica italijanskog začina (bosiljak, origano, majčina dušica, ruzmarin, majoran)

1 kašičica soli

1/3 šolje seckanih suvih paradajza u ulju + 2 kašike ulja iz tegle

3 čena belog luka, sitno seckana

1 šolja pilećeg bujona

3/4 šolje pavlake za kuvanje

1 pakovanje krompir njoka (450 g)

150 g svežeg spanaća

25 g parmezana, rendanog

Pixabay.com

Priprema:

Pripremite piletinu
Pileće filee obrišite ubrusom, posolite i pospite italijanskim začinima.

Ispržite piletinu
U tiganju zagrejte ulje od suvih paradajza. Pržite filee sa obe strane dok ne porumene i ne budu pečeni (oko 4 minuta). Izvadite ih na dasku i ostavite sa strane.

Skuvajte njoke
U isti tiganj ubacite seckane suve paradajze i beli luk. Kratko propržite, pa dodajte bujon i pavlaku. Kad proključa, ubacite njoke i kuvajte par minuta, dok ne omekšaju i sos se ne zgusne. Dodajte spanać i mešajte dok ne uvene.

Dodajte parmezan
Sklonite sa vatre i umešajte rendani parmezan. Ako je sos pregust, dodajte malo vode ili bujona.

Servirajte
Pileće filee isecite na trakice i poređajte preko njoka u kremastom sosu.

👉 Rezultat: kremasto, mirisno i neodoljivo jelo koje se sprema brzo, a izgleda kao iz najboljeg restorana.

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)