NAJMEKŠA ŠTRUDLA SA ORASIMA Recept koji ćete voleti

Teodora Vojinović

28.09.2025. 09:20

NAJMEKŠA ŠTRUDLA SA ORASIMA Recept koji ćete voleti

Shutterstock

Ako ste u potrazi za receptom za štrudlu koja je mekana kao pamuk i koja će vas podsetiti na miris bake iz mladosti, ovaj recept je pravi izbor za vas. Sa jednostavnim sastojcima i lakoćom pripreme, ova štrudla je savršen izbor za svaku priliku.

Sastojci:

Za testo:

  • 1 kg brašna
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika ulja
  • 3 jaja
  • 2 dl mlake vode
  • 2 dl mleka

Za fil:

  • 500 g mlevenih oraha
  • 5 kašika šećera
  • mleko (po potrebi, za postizanje željene gustine fila)

Priprema:

  1. Priprema testa: U mlaku vodu stavite kvasac i dve kašičice šećera, pa ostavite da se aktivira. U drugoj posudi umutite jaja sa preostalim šećerom, dodajte kvasac, toplo mleko, ulje i prašak za pecivo. Postepeno dodajte prosejano brašno i umesite meko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da naraste.
  2. Priprema fila: U šerpi pomešajte mlevene orahe, šećer i malo mleka, pa kuvajte na slaboj vatri dok orasi ne omekšaju i fil ne postane gladak. Dodajte mleko postepeno, kako biste dobili odgovarajuću gustinu fila.
  3. Formiranje štrudle: Kada je testo naraslo, podelite ga na dva dela. Svaki deo rastanjite u pravougaonik, premažite pripremljenim filom i urolajte u štrudlu. Stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje.

      5.Posluživanje: Ohlađenu štrudlu pospite šećerom u prahu i poslužite.

Ova štrudla je savršen izbor za sve ljubitelje tradicionalnih poslastica, a njen miris i ukus podseća na domaću atmosferu i ljubav prema kuvarstvu.

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)