OVO JE NAJBOLJI TRIK ZA ZAMRZNUTA JELA U KESI Jedan rez makazama i kesa se posle veže - sve je lagano (VIDEO)

Ovako vam se hrana neće više prosipati po zamrzivaču.

Milica Maksimović

03.12.2025. 10:50

OVO JE NAJBOLJI TRIK ZA ZAMRZNUTA JELA U KESI Jedan rez makazama i kesa se posle veže - sve je lagano (VIDEO)

TikTok printscreen/andrelifehack

Svi znamo onu muku sa kesama zamrznutog povrća ili pomfrita: otvorite ih, iskoristite pola, a onda nikako da ih lepo zatvorite. Ili se razlete po zamrzivaču, ili zavežete čvor pa posle ne može da se odveže, ili na kraju sve završite u dodatnoj kesi.

Ali Instagram je opet spasao stvar! Ovaj jednostavan trik pokazuje kako da jednim potezom makaza napravite praktičan „dupli otvor“ i posle normalno zavežete kesu — bez puno cimanja.

Evo kako da to uradite:

Kako se radi trik?
1. Uzmite zamrznutu kesu i makaze

Držite kesu uspravno, kao što je prikazano na slici.

2. Isecite polukružno deo sa VRHA kese

Umesto da otvarate ceo gornji deo, napravite polukružni usek u sredini.
Dobijete otvor dovoljno veliki da istresete količinu koja vam treba, ali dovoljno mali da krajevi kese ostanu dugački.

3. Istresite povrće ili pomfrit

Otvor koji ste isečili savršeno radi — ništa se ne prosipa unaokolo.

4. Sada uhvatite dva bočna „repova“

Pošto niste odsekli ceo vrh, sa leve i desne strane ostanu dva dugačka kraka kese.

5. Zavežite ih u čvor

Kao pertle — jednostavno i čvrsto. Kesa postaje kompaktna, lepo zatvorena i spremna za zamrzivač.

6. Rezultat? Kesa izgleda kao fabrički zatvorena

Nema prosipanja, nema dodatnih kesa, nema gomilanja plastike.

Shutterstock

Zašto je trik odličan?

manje plastike, nema dodatnog pakovanja

zamrzivač uredniji

sadržaj ostaje svež i ne hvata mirise

jednostavno odvezivanje kad vam opet zatreba

Ovo je jedan od onih trikova koji deluju banalno — dok ga ne probate. Posle se pitate kako ste uopšte živeli bez njega.

BONUS VIDEO:

Imate komentar?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavi komentar

Ostavite komentar

Komentari

Pročitaj komentare (0)